Siber saldırganların hedefi küçük işletmeler

Dünyanın en büyük antivirüs yazılım kuruluşlarından olan ESET, küçük işletmelere yönelik siber saldırıların çarpıcı şekilde arttığını bildirdi.

Siber saldırganların hedefi küçük işletmeler
İngiltere’deki bir rapora dikkat çeken ESET, büyük işletmelerin hala saldırıların yükünü taşıdığını ancak küçük işletmelerin hızlıca yeni hedef haline geldiğini ve ortalama olarak altı haftada bir, ciddi bir saldırıya maruz kaldıklarını bildirdi. 

“Çeşitli ihlal deneyimi olmayan herhangi bir işletme var mıdır?  Sanmıyorum“ diyen Kıdemli ESET Araştırmacısı David Harley, siber suçluların özellikle bazı saldırılarda güvenlik konusunda daha az önlem alan küçük işletmeleri hedef almayı tercih ettiklerini söyledi. Harley, İngiltere’de bu konudaki gelişmelere dikkat çekti. Buna göre siber suçlular tarafından büyük işletmelere yönelik yoğun saldırılar 2013’de de devam etti. Harley’in işaret ettiği Price Waterhouse Cooper (PWC) raporuna göre, 2012’de büyük şirketlerin yüzde 93’ü veri ihlaline maruz kaldılar ve bunların yüzde 78’i dışarıdan gelen saldırılar nedeniyle etkilendiler. 

Yeni hedef küçükler

50’den daha az çalışanı olan küçük işletmeler ise bir yıl içerisinde dışarıdan gelen saldırılar ile yeni hedef haline gelmeye başladı. Rapora göre, İngiliz şirketleri için maliyet son bir yılda 3 kat arttı. Büyük şirketler, her birkaç günde ve küçük işletmeler ise her hafta saldırılara maruz kaldı. Rapora göre “küçük işletmeler tarafından uğranılan ihlaller neredeyse yarı yarıya artmış durumda. 2012’de küçük işletmelerin yüzde 63’ü güvenlik ihlallerinden acı çekti. Bu oran geçen sene yüzde 41 olarak belirlendi.“ 

Büyükler, güvenlik konusunda daha gayretli

PWC raporunda ayrıca “Büyük işletmeler, üçüncü parti ürünlerden uygun güvenlik çözümlerini sağlamakta daha gayetlidirler. Bu işletmeler, küçük işletmelere göre 3 kat daha şanslıdırlar“ bilgisi de yer aldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.