Korsan Angry Birds Mac’lere saldırıyor

Dijital para birimi Bitcoin siber saldırganların hedefinde, Mac kullanıcıları tehdit altında...

Korsan Angry Birds Mac’lere saldırıyor

Proaktif dijital koruma alanında dünya lideri olan ESET, Bitcoin hırsızlık yazılımının korsan uygulamalar aracılığı ile yayıldığını belirledi. Popüler uygulamalara eklentilerini yükleyen OSX/CoinThief truva atı Mac işletim sistemi ile çalışan bilgisayarlara bulaşarak Bitcoin ile ilgili oturum açma bilgilerini çalıyor.

ESET, Mac kullanıcılarına dosya paylaşımı yapan ağlardan korsan yazılım indirilmesi ile ilgili uyarılarda bulundu. CoinThief truva atının P2P dosya paylaşım ağları aracılığı ile yayıldığını ortaya çıkaran ESET yazılım uzmanları, bu truva atının  Angry Birds, BBEdit  (OS Metin Düzenleyici), Pixelmator (Grafik Düzenleyici) ve Delicious Library (Medya Katalog Uygulaması) gibi popüler uygulamaların korsan versiyonlarında gizlendiklerini belirledi. 

Korsan yazılım indiren ve yükleyen Mac kullanıcıları risk altında

ESET Güvenlik Araştırmacısı Graham Cluley, CoinThief truva atının arkasındaki saldırganların, kullanıcıların dijital cüzdanlarını ele geçirerek Bitcoin ve döviz kurlarındaki dalgalanmayı nakite çevirmeye çalıştıklarını belirtti. ESET  araştıma ekibi, torrent sitelerinden korsan yazılım indiren ve yükleyen Mac kullanıcılarının bilgisayarlarını ve kazançlarını risk altına soktuklarını söyledi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.