İnternet alışverişinde ürünün garantisi yok!

Tüketiciler internetten aldığı ürünün parasını ödemeden neyle karşılaşacağını bilemiyor.

İnternet alışverişinde ürünün garantisi yok!

Bayburt Postası - Tüketiciler internetten aldığı ürünün parasını ödemeden neyle karşılaşacağını bilemiyor. İnternetten yapılan alışveriş oranının arttığını ve tüketicileri kandıran internet sitelerinin çoğaldığını belirten Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, “Tüketiciler teklif edilen ucuz fiyata aldanarak siparişlerini veriyor. Tüketiciye ürünü teslim eden kargo firması PTT gibi bir devlet kurumu olması da bu güveni pekiştiriyor” dedi.

Tüketicinin kargo bedelini ödemeden ürünü teslim alamadığını ve kontrol edemediğini öne süren Ağaoğlu, “Tüketici, haklı olarak ürünün bedelini ödemeden önce paketi açmak istiyor ancak kargo görevlisi izin vermiyor. Böylelikle pakette sipariş edilen ürün olsa bile üründe hasar söz konusuysa tüketici teslim anında hasarlı olduğunu kanıtlayamıyor ve hak arayamıyor” diye konuştu.

"İnternette açılan alışveriş sitelerinin denetim altında olması gerekir” diyen Ağaoğlu, “Bu yöntemle birçok tüketici mağdur edilebilmektedir. Tüketicilerin mağdur edilmemesi konusunda kargo şirketlerine de büyük görev düşüyor. Kargo firmaları teslim anında tüketiciden yaptıkları tahsilatı asgari 15 gün boyunca bloke etmeli, tüketicinin onayıyla satıcıya ödeme yapmalıdır” dedi.

Haber: Türkiye Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.