Bayburt Postası

Sık Kullanılanlara Ekle Giriş Sayfam Yap E-mail

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ana Sayfa TEKNOLOJİ Genel Damarcı Sony!..

Damarcı Sony!..

e-Posta Yazdır PDF

Damarcı Sony!..

Sony, “Mofiria” adını verdiği teknolojiyle güvenlik çıtasını bir basamak üste taşıyor. Bugüne kadar parmak izi tanıma mobil cihazlardaki en etkin güvenlik yöntemi olarak kullanılıyordu. Sony tarafından geliştirilen damar tanıma teknolojisi ise bilim kurgu filmlerinden çıkmışçasına, özel bir yenilik sunuyor. Firmaların mobil cihazlarda güçlü güvenlik çözümleri üretme çalışmaları parmak izi ve yüz tanıma sistemleri üzerinde yoğunlaşırken, Sony çok daha hızlı, daha güvenilir damar tanıma yöntemini duyurdu.

Taşınabilir bilgisayarlar, cep telefonları ve diğer mobil cihazlara entegrasyonu oldukça kolay ve küçük bir modül olan “Mofiria”, kimlik doğrulama işlemini kişinin parmaklarındaki damar haritasını kontrol ederek gerçekleştiriyor.

Yapılan araştırmalar, kişiden kişiye, hatta aynı kişiye ait parmaklar arasında bile farklılık gösteren damar haritalarının yıllarca değişmeden aynı kaldığını gösteriyor. Mevcut biyometrik doğrulama sistemlerine göre çok daha hızlı olarak çalışan Mofiria, parmağın bir tarafından kızılötesi ile aydınlatılan damarları karşı taraftan CMOS algılayıcı ile görüntüleyerek çalışıyor. Sistem parmaktan alınan görüntüyle çıkarılan damar haritasını hafızasında saklıyor ve bir sonraki denemede aldığı görüntüyle karşılaştırarak kimlik tespiti yapıyor.

Sony’nin geliştirdiği özel algoritma sayesinde parmak izi veya yüz tanılama sistemlerinin aksine, referans görüntünün bir sonraki denemelerle aynı olmasına gerek duymayan sistem, bu şekilde parmağın tam anlamıyla bir noktada ve pozisyonda tutulmasına da gerek duymuyor.

Yapılan ölçümlemeler, doğru parmağın reddedilme oranının % 0.1’den daha az olduğunu gösterirken, farklı bir damar haritasını doğru kabul etme oranının da % 0.0001’den daha az olduğunu göstermiş. Tanımlama işlemi bir bilgisayar işlemcisiyle 0.015 saniye, mobil cihazlarda ise (cep telefonu gibi) 0.25 saniyede gerçekleşiyor. Ürün 2009 yılı içerisinde Sony marka cihazlarda kullanılmaya başlanacak.

 

 

Yorumlar (0)add comment

Yorum yazın.
Yazı alanını daraltın | Yazı alanını genişletin

busy
 

Sponsor

Haber Arama

AddThis Social Bookmark Button

Bülten Üyeliği

İstatistikler

İçerik Tıklama Görünümü : 3069622

Teknoloji Özel

 

Biz bu tarifeyi çok sevdik, yine birinciyiz!

Uygun paketlerle ücretsiz konuşma uygulamasını devam ettiren Türk Telekom’un (TT) e...

 

Sabah gözümüze takacak, akşam çıkaracakmışız!

Gelecek bilimcilerin tahminine göre,10 yıl içinde kontakt lens gibi göze takılan tele...

 

Yolun sonuna gidiliyor

Nisan ayında fırlatılacak iki uydu kainatın sınırlarını anlamaya yardımcı olacak...

 

Üç boyutlu televizyona ne dersiniz?

Değişimin sürekli yaşandığı eğlence sektörü ve bilimde şimdide 3 boyutlu Televi...

 

Derdimiz var ki, çok konuşuyoruz!

Geçtiğimiz Eylül ayında Türk Telekom’un (TT) şehirlerarası aramaları bedava yapa...

 

Yeni merak: Kuzey Kutbu'nun kalınlığı ne kadar?

İngiliz kaşif Pen Hadox, Kuzey Kutbu'nun kalınlığını en doğru şekilde ölçmek ü...

 

'Var mı bana yan bakan” sona eriyor!

Sosyal arkadaşlık sitelerinde sanal kabadayılık, cinsel taciz gibi konuları engelleye...

 

2008'de neler olmadı ki? İşte bazıları…

2008 yılında, tüm dünyada ilgi uyandıran birçok önemli gelişme yaşandı. Ve 2008,...

Online Kişi Sayısı

Şuanda 171 konuk çevrimiçi

Bizi Yazanlar

Bizi Yazanlar

Anket

Göç ederek gurbete çıkanlar, sıla hasretini nasıl giderebilir?