Dil öğrenmenin “sosyal hali“ artık Türkiye'de

40 milyonun üzerinde kullanıcıya sahip sosyal dil öğrenme ağı busuu, hem internet sitesi hem de akıllı telefon ve tablet bilgisayarlarla, yabancı dil öğrenmeyi eğlenceli hale getiriyor.

Dil öğrenmenin “sosyal hali“  artık Türkiye'de

40 milyonun üzerinde kullanıcıya sahip sosyal dil öğrenme ağı busuu, hem internet sitesi hem de akıllı telefon ve tablet bilgisayarlarla, yabancı dil öğrenmeyi eğlenceli hale getiriyor. Üyeler, istediği dili ana dilinde konuşanlarla yazışarak ve konuşarak öğreniyor. Böylece busuu kullanıcıları dil öğrenirken hem öğrenci hem de öğretmen oluyor.

busuu'nun kurucusu ve CEO'su Bernhard Niesner, şirketin 2014 yılına ilişkin hedeflerini paylaşmak üzere Türkiye'ye geldi. Dünyada her gün 40 binden fazla yeni kullanıcıya ulaştıklarını belirten Niesner, busuu'nun eğitim metodolojisini şöyle anlattı: "busuu hem busuu.com üzerinden hem de iPhone, iPad ve Android işletim sistemli akıllı telefon ve tablet bilgisayarlardan indirilerek kullanılabiliyor. busuu’nun dil öğretme metodu, belirli bir konu etrafında fonksiyonel bir müfredata bağlı. Günlük hayata ait kelimeler ve anlatım tarzları seçiliyor, bu da kelimelerin daha kolay hatırlanmasına yardımcı oluyor. Ayrıca günlük hayatta kullanılabilecek en uygun grameri sunarak öğrenme sürecini kolaylaştırıyoruz. busuu kullanıcıları, pratiğini yapmak istediği lisanın anadilini konuşan kişiyle etkileşime geçiyor."

Türkiye’de hedef 2015'te 6 milyon üye

Türkiye'nin busuu dünyasında en önemli ülkelerden olduğunu vurgulayan Niesner, büyüme planlarını şöyle açıklıyor: "1.6 milyon Türk kullanıcı online ve mobil olarak busuu'ya bağlanıyor. Bu kullanıcıların yarısı internet sitesinden yarısı ise akıllı telefon ve tablet bilgisayarlarından busuu ağına katılıyorlar.  2014 yılında yüzde 100 büyüme ile Türkiye'de 3 milyon kullanıcıya ulaşmayı hedefliyoruz. Bu 3 milyonun 1.2 milyonunu web üzerinden, 1.8 milyonunu ise mobil üzerinden üye yapmayı hedefliyoruz. 2015'te ise üye sayımızı 6 milyon kişiye ulaştırmayı hedefliyoruz. Yine bu 6 milyonun 2.5 milyonunu web üzerinden, 3.5 milyonunu ise mobil üzerinden üye yapmayı hedefliyoruz. İnternet kullanımında dünyada ilk 20 ülkeden biri olan Türkiye, iOS ve Android uygulamalarını indirmede de ilk 10'da bulunuyor."

Anahtar Kelimeler:
TeknolojiSosyal AğDilBusuu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.