Adınıza kayıtlı hattı kim kullanıyor? Tıkla-öğren

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), vatandaşların haberi olmadan adlarına açılan veya kullandıktan sonra iptal edilmeyen cep telefonu hatlarını sorgulama sistemi ile ilgili bilgi verdi...

Adınıza kayıtlı hattı kim kullanıyor? Tıkla-öğren

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), vatandaşların haberi olmadan adlarına açılan veya kullandıktan sonra iptal edilmeyen cep telefonu hatlarını sorgulama sistemi ile ilgili bilgi verdi. BTK, vatandaşların haberi olmadan veya iptal edilmeyen cep telefonu hatlarının iptal edilmesini sağlamak için başlatılan 'Hat Sorgulama Hizmeti' sonuçlarına göre son 6 aylık dönem içerisinde 2 milyon 171 bin kişinin sorgulama yaptığını bildirdi.

Adına açılmış başka hat olup olmadığını sorgulayanlar arasında 1 milyon 579 bin kişinin üzerinde birden fazla hat olduğu tespit edilirken, 15 bin kişinin ise kendi adlarına 10'dan fazla hat açıldığı belirtildi. Konuyla ilgili BTK tarafından yapılan açıklamada başkalarına ait cep telefonu hatlarını kullananların 1 Ekim 2013 tarihine kadar ilgili GSM işletmecisine başvurup taahhütname imzalayarak, kullandıkları hattı herhangi bir ücret ödemeden üzerlerine almaları gerektiği bildirildi.

Daha önce üzerinize kayıtlı olduğu halde kullanmadığınız veya adına açılmış başka hat olup olmadığını sorgulamak için lütfen tıklayınız:

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.