Yüzde 50 hibe desteğinde son gün 11 Aralık

Bayburt Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, çiftçileri ve yatımcıları uyardı.

Yüzde 50 hibe desteğinde son gün 11 Aralık
Bayburt Postası - Ekonomik Yatırım Programı kapsamında tarımsal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, hayvansal ve bitkisel orijinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, kırsal turizm yatırımları, çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri, el sanatları ve katma değerli ürünler, bilişim sistemleri ve eğitimi gibi çok çeşitli konularda proje başvuruları devam ediyor.

Bayburt Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, 500 bin ile 2 milyon lira arasında hazırlanacak proje konularına bakanlık tarafından yüzde 50, ekonomik yatırım projeleri kapsamında proje konularının yanında yem karma, balya ve silaj makinesi alımlarına da yüzde 50 hibe desteği sağlandığını duyurdu.

Müdürlükten yapılan açıklamada, “Makine kullanımının artması ilimiz ekonomisinde önemli yere sahip olan hayvancılığın gelişmesi için oldukça önem arz etmektedir. Çiftçilerimizin karlılığının artması, iş gücünün azalması, zamandan tasarruf edilmesi makine kullanımının artmasıyla doğru orantılıdır. Hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimizi büyük oranda rahatlatacak olan yem karma, balya ve silaj makinelerine sağlanan bu destekten İlimiz çiftçilerinin yüksek oranda faydalanması oldukça önemlidir. Başvuru işlemleri ile ilgili olarak Kırsal Kalkınma Şube Müdürlüğümüzde gerekli bilgilendirmeler yapılmakta olup, son başvuru tarihi olan 11.12.2017’ye kadar yatırımcılarımızın İl Müdürlüğümüzden gerekli bilgileri alarak sistem üzerinden müracaat etmelerini bekliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.