Yüzde 30’luk damızlık düve desteği anlatıldı

Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, muhtarlar ve yetiştiricilere yönelik bilgilendirme toplantıları düzenledi.

Yüzde 30’luk damızlık düve desteği anlatıldı
Bayburt Postası - Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, muhtarlar ve yetiştiricilere yönelik bilgilendirme toplantıları düzenledi. Toplantıda başvuruları devam eden yüzde 30 hibe destekli damızlık düve desteği ve 2017 yılı hayvancılık desteklemeleri hakkında bilgiler verildi.

2017 yılında ilk defa gerçekleştirilecek olan düve alım destekleri için açıklama yapan Bayburt İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulkadir Karabulut, yetiştiriciler için bu desteklemenin avantajlarına vurgu yaparak, meraya dayalı hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı Bayburt’ta yetiştiriciler için bu desteğin çok önemli bir destek olduğunu belirtti. Özellikle işletmelerin damızlık hayvan ihtiyacının ve kalitesinin artırılması için yüzde 30'luk hibe desteğinin önemli bir fırsat olduğunu belirten Karabulut, tüm yetiştiricilerin desteklemeden yararlanabilmesi için il ve ilçe müdürlüklerine müracaat etmeleri gerektiğini kaydetti.

Toplantıda Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Kani Yavuz ve Veteriner Hekim İshak Özbek tarafından damızlık düve desteği ve diğer hayvancılık destekleri hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı.

Yüzde 30 hibe destekli damızlık düve alımı başvuruları 

Yüzde 30 hibe destekli damızlık düve alımı başvuruları 10 Ekim 2017 tarihine kadar devam edecek olup, yetiştiricilerimiz aşağıdaki belgelerle İl- ilçe müdürlüklerimize başvuruda bulunabilirler. 

a) Başvuru dilekçesi, 
b) Başvuru formu, 
c) Nüfus cüzdanı fotokopisi, 
ç) Varsa, başvuru sahibinin ve Bakanlığın düzenlediği (MEB, İŞKUR, KOSGEB ve GTHB'nin birlikte organizasyonlarında) hayvancılık konusunda eğitime katıldığına dair belge/sertifika veya ziraat/veteriner teknisyeni-teknikeri, ziraat mühendis ya da veteriner hekim mezuniyet belgesi/diploma fotokopisi, 
d) Varsa gazi veya birinci derece şehit yakını olduğuna dair belge, 
e) Varsa işletmenin ari/organik niteliğine dair belge. 

(Başvuru ve sözleşme aşamasında istenilen belgeler Talimat ekinde, HAYGEM'in internet sitesinde ve millihayvancilik.tarim.gov.tr/ adresinde yayınlanacaktır.)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.