Yıldırımtepe: "Bayburt’tan 10 çiftçi yararlanır"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 300 koyun projesini değerlendiren Bayburt Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe, Bayburt’tan 10 kişinin bu projeden yararlanabileceğini söyledi.

Yıldırımtepe: "Bayburt’tan 10 çiftçi yararlanır"
Bayburt Postası - Türkiye genelinde bin 666 çiftçinin bu destekten yararlanacağını kaydeden Yıldırımtepe, ön başvuruları 2 Mart’ta sona eren projeyle ilgili şunları kaydetti:

“Başlangıçta 300 koyun olarak belirlenmişti bu ama şimdi işte vatandaşın 100 koyunu varsa 200 alarak bunu 300’e tamamlayabilir şeklinde değiştirildi. TİGEM sayfasından ön başvurular yapılıyordu. Biz de vatandaşlarımıza bu konuda yardımcı olduk 2 Mart itibariyle de bu başvurular sona erdi. Bu önemli bir destek Bayburt’ta da bu destek yararlanacak çiftçilerimiz çıkacaktır. Vatandaştan tapulu ağıl istiyorlar ve köylerindeki mera alanlarını soruyorlar. Bir de özellikle genç çiftçi olmasına önem veriliyor. Ben en asgari Bayburt’ta 10 çiftçinin yararlanacağını düşünüyorum. Bu çiftçimiz için ekonomik bir katkıdır. Tabi koyunlar sıfır faizli kredi şeklinde olacak. Önemli bir destek inşallah Bayburt en iyi şekilde bundan yararlanır.”

Bayburt’tan projeye yoğun talep olduğunu da sözlerine ekleyen Yıldırımtepe, “Bayburt’ta bu konuda bir heves var ve çok yoğun da bir talep olduğunu gözlemledik. Almak isteyen konuyu irdeleyen Bayburt’taki çiftçilerimizden talep olduğunu söyleyebiliriz. Belki en az 10 kişi yararlanır diye düşünüyorum ama başvuru binleri bulmuştur diye bir öngörümüz var. Bunun içerisinde çoban desteği de var. Ayrıca 300 koyun deniliyor ama 200, 100 koyun şeklinde olabileceği de söyleniyor. Bunda ayrıca koyunculuk deneyimine de bakılıyor. Değerlendirmelerde besicinin küçükbaş hayvancılık bilgisine de bakılacak. Bana göre en önemli kriterlerden birisi de budur.” şeklinde konuştu.  

Anahtar Kelimeler:
Abuzer Yıldırımtepe
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandas 6 yıl önce

Adamın 200 koyunu var 300 e tamamlayacakmis.zengin iyice zengin fakir iyice fakir olsun.

Avatar
Ciftci 6 yıl önce

Bu bakan beni çok güldüşüyor.20 tane ver herkeze ver.

Avatar
Vatan hizmetkârı 6 yıl önce

200 koyunu olan kişinin 155 gün sonra 400 koyunu olur zaten kpyunlar 155 günde doğum yaparlar adam niye borca girsinki koyunu olmayan lakin bu işi hakkıyla yapabilecek köylüleri tesbit edip onlara verilsinki hem koyun hemde koyuncu sayısı fazlalaşsın.bu konuda ziraat odasındanda yardım alınabilir