Ustaoğlu: “Tarım potansiyelini harekete geçirmeliyiz”

Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu kurum ziyaretleri kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Ustaoğlu: “Tarım potansiyelini harekete geçirmeliyiz”
Bayburt Postası - Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu kurum ziyaretleri kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Vali Ustaoğlu burada yaptığı açıklamada Bayburt'un ekonomisinin büyük oranda tarım ve hayvancılığa dayandığını ifade etti.
 
Vali Ustaoğlu, "Potansiyel olarak baktığımızda özellikle orta ve doğu Karadeniz'de makineli tarıma uygun en fazla tarım arazisinin ilimizde olması toplam yüzölçümünün yüzde 57'sine  tekabül eden mera varlığı, tarım ve hayvancılık alanında ilimize önemli fırsatlar sunmaktadır. Bu doğrultuda tarım ve hayvancılığa yönelik kamu hizmetlerinin etkinliği bu önemli sektörün gelişimizi ve aynı zamanda şehrin ekonomisini doğrudan etkilemektedir. Dolayısı ile bizde bu anlamda tarımla ilgili tüm kurumlar olarak koordineli bir şekilde çalışmak ve bu potansiyeli en verimli şekilde harekete geçirmek durumundayız. Başta sulama ve toplulaştırma projeleri olmak üzere tarım sektörünü ileriye taşıyacak tüm proje ve çalışmalar titizlikle takip edilerek hayata geçirilmesi sağlanacaktır. Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal bu konuda çok hassas olup bu projeleri en üst düzeyde bizzat takip etmektedir." şeklinde konuştu. 

Planlanan ve devam eden projelerin tamamlanması ile Bayburt'un sahip olduğu tarım arazilerinin yaklaşık yüzde 50'sinin sulanabileceğini anımsatan Ustaoğlu, "Çiftçilerimizin verim ve gelirlerinde önemli bir artış sağlanacaktır. Diğer yandan toplulaştırma çalışmalarının tamamlanması ile çiftçilerimizin üretim maliyetleri önemli ölçüde azaltılacaktır. Hedefimiz inşallah kısa sürede tarım sektöründeki tüm altyapı projelerinin tamamlanarak çiftçilerimizin kazancının arttırılmasıdır." dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
nazım 8 yıl önce

yapılacak en iyi iş seracılığı geliştirmektir. tarım müdürlüğüne kalifiyeli elemanlar almaktır