Türkiye'de bir ilk, 'Kurban El Rehberi'

Bayburt Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, Kurban Bayramı dolayısıyla kurum tarafından yapılan hazırlıklar hakkında bir yazılı açıklama yayınladı.

Türkiye'de bir ilk, 'Kurban El Rehberi'
Bayburt Postası - Bayburt Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, Kurban Bayramı dolayısıyla kurum tarafından yapılan hazırlıklar hakkında bir yazılı açıklama yayınladı.

Karabulut, yetiştiricilerin pasaport, alım, satım, sevk gibi işlemleri tek elden yapabilecekleri bir birim oluşturduklarını belirterek, mesai saatleri dışında hayvan sevki yapacak olan yetiştiriciler içinde 24 saat nöbetçi personel bulunduracaklarını söyledi.

Büyükşehirlere kurban götürecek Bayburtlu besiciler için Bayburt dernekleri ile görüştüklerini söyleyen Karabulut, Türkiye’de bir ilk olarak 'Kurban El Rehberi' hazırladıklarını belirtti. 

Karabulut, şu açıklamayı yaptı:


"Çiftçilere tek elden 24 saat hizmet"

"Bildiğiniz gibi her yıl ilimizden büyük şehirlere kurban döneminde yaklaşık 8-10 bin adet kurbanlık hayvan sevki yapılmaktadır. Burada yetiştiricilerimizin hem hayvan alam-satım-devir işlemlerini hem de sevk işlemlerini kısa sürede tamamlayabilmeleri için il müdürlüğümüz girişinde bütün resmi işlemlerin bir arada yapıldığı hizmet birimi kurduk. Yetiştiricilerimiz pasaport, alım, satım, sevk gibi işlemleri tek elden yapabilecekler. Aynı zamanda mesai saatleri dışında hayvan sevki yapacak olan yetiştiricilerimiz için 24 saat nöbetçi personel olacaktır."


"Bayburt dernekleri ile irtibat kuruyoruz"
          
"Kurbana yönelik besi hayvancılığı yapan yetiştiricilerimizden büyükşehirlerdeki kurban pazarlarına hayvan getirenlerin hayvanlarını daha kolay satabilmeleri için İstanbul, Ankara gibi illerdeki Bayburt dernekleri ile irtibat kuruyoruz. Bayburt’tan bu şehirlere kurbanlık hayvan getiren yetiştiricilerimizin gittiği pazarların adresleri, iletişim bilgileri, hangi köyden ve ne kadar kurbanlık hayvan getirdikleri tek tek kaydedilmektedir. Daha sonra bu bilgiler bu illerde bulunan derneklerle ulaştırılmaktadır. Bu çalışma ile bu illerde yaşayan Bayburtluların kurbanlık hayvanlarını Bayburtlu yetiştiricilerden almalarına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu Bayburtlu hemşerilerimizin kaynaşması adına da faydalı oluyor."


Türkiye’de ilk defa 'Kurban El Rehberi'
         
"Bu çalışma ile özellikle kurbanlık hayvan alacak olan vatandaşlarımızın Kurbanlık hayvan alırken, kesim esnasında ve sonrasında ve kurban etlerinin muhafazası ve değerlendirilmesinde dikkat edilmesi gereken hem yasal hem de diğer hususları bir el kitabında toplayarak bunları ilgili yerlerde vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. İl müdürlüğümüzün web sitesinde de yer alan bu çalışma il müdürlüğü olarak bir ilk özelliği taşımakta olup, vatandaşlarımız için çok faydalı olacağını ve Kurban döneminde olası bir çok olumsuzluğu önleyeceğini düşünüyorum."


"Organik Kurban' sloganı ile Bayburt’tun adını duyurduk"

"3 yıldır yürüttüğümüz bir organik koyunculuk projesi var. Bu projede çok önemli mesafe kat ettik. Her yıl proje kapsamında özellikle Ankara Kurban pazarlarında “Organik Koyun ve Organik Kurban” sloganı ile tanıtımlar yaptık. İlimizde koyun yetiştiriciliğine ilgi arttığı gibi özellikle organik yetiştiriciliği geçiş konusunda yoğun bir talep alıyoruz. Bayburt’un mera alanlarının fazlalığı ve meralarının kirlenmemiş doğallığını koruyor olması organik koyunculuğun daha iyi yerlere gelmesine vesile olacaktır. Vatandaşlarımız için büyük önem taşıyan, yetiştiricilerimiz için ise bu önemin yanında emeklerinin ekmeğe dönüştüğü bir bayram olan kurban bayramının daha iyi geçmesi için il müdürlüğü olarak planladığımız çalışmalar devam etmektedir. Bu vesile ile şimdiden herkesin bayramını tebrik eder, hayırlara vesile olmasını dilerim."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
musa 9 yıl önce

Allah aşkına ne tarımı ne hayvancılığı saman ve hayvan ithal ediyoruz akp tarımı da bitirdi hayvancılığı da artık inkar etmenin anlamı yok her şey ortadai