Tarımsal ve hayvansal desteklere düzenleme

Bayburt Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe, Tarımsal ve Hayvansal Destekler için uygulanan döner sermaye ücretlerinin düşürüldüğünü açıkladı... İşte detaylar...

Tarımsal ve hayvansal desteklere düzenleme
Bayburt Postası - Bayburt Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe, Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın girişimiyle Tarımsal ve Hayvansal Destekler için uygulanan döner sermaye ücretlerinin düşürüldüğünü söyledi.

Yıldırımtepe, yaptığı açıklamada, Maliye Bakanı Naci Ağbal'a tarım sektörüyle ilgili bu güne kadar birçok sıkıntılı konuyu ilettiklerini belirtti. Geçen yıl uygulanan düşük ücretlerin 2017 yılında önemli oranda arttığını aktaran Yıldırımtepe, "2016 yılında 30 lira olan ücretin 2017 yılı tebliğinde 130 lira olduğunu gördük. Bu çiftçiler için çok yüksek bir artış oranıydı. Biz bu durumu hemen Sayın Bakanımıza aktardık. Sağolsun o da hemen gerekli görüşmeleri yaparak bu ücretlerin yeniden düzenlenmesini sağladı. Artık 10 Şubat itibariyle bu ücretler 2016 yılı ücretlerine geri çekildi." dedi.

Yıldırımtepe, yeni düzenlemeyle çiftçinin ödeyeceği ücretler 80 dönümün altındaki araziler için 10 lira, 80 dönümün üzerindekiler için 20 lira ve hububat destekleriyle birlikte toplamda çiftçinin ödeyeceği döner sermaye ücretinin 20 yada 30 lira olacağını kaydetti.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.