"Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi" programı

Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen "Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi" programına Bayburt'un da dahil edildiği bildirildi.

"Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi" programı
Bayburt Postası - Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kırsalda kadın girişimciliğinin özendirilmesi, desteklenmesi ve yatırım imkanlarının geliştirilmesi, uygulanabilecek girişimci kadın çiftçi projelerinin hayata geçirilmesi ile yine kırsalda kadın girişimciliğinin arttırılması amacıyla 2015 yılında başlatılan "Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi" programına aralarında Bayburt'un da olduğu 17 ilin dahil edildiği belirtildi.

Program kapsamında kırsal alanda yaşayan ve yoğun olarak tarımın içinde yer alan genç kadınlara yönelik faaliyetler gerçekleştirileceği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Program kapsamında ilimizde tarımın değişik alanlarında faaliyet gösteren yenilikçi, yaratıcı, kaynakları etkin-verimli ve sürdürülebilir kullanan, bulunduğu çevreye öncülük eden, rol model olabilecek 18-40 yaş arası 75 kadına İŞKUR/KOSGEB işbirliği ile istihdama yönelik sertifikalı 5 gün süreli uygulamalı girişimcilik eğitimleri verilecektir. Belirli esaslar dahilinde gerçekleştirilecek programla ilgili detaylı bilgiler il ve ilçe müdürlüklerimiz öğrenilebilecektir."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.