Tarımda eğitim seferberliği yeniden başlıyor

Bayburt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nce kış aylarında geleneksel hale getirilen gece eğitim toplantıları başlıyor.

Tarımda eğitim seferberliği yeniden başlıyor
Bayburt Postası - Bu yıl "100 günde 200 eğitim toplantısı" adı altında başlatılan eğitim toplantılarının teması "yerinde eğitim, yerli üretim" olacak.

Çiftçilerin iş yoğunluğunun az olduğu kış aylarında köylerde yapılan gece eğitimlerinin çok önemli olduğunu belirten Bayburt Tarım ve Orman İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, “Çiftçilerimizin yetiştiricilik ve üretimle ilgili teknik konularda, devletimizin destek ve teşvikleri hakkında bilgilendirilmesi bunun yanında sorunların yerinde tespit edilmesi çok faydalı oluyor. Özellikle son yıllarda Sayın Valimizin başkanlığında programlı bir eğitim formatına dönüştürülen gece eğitim toplantılarımızın çok somut katkılar sağladığını bizzat gördük" dedi.

Eğitim ve bilgilendirme çalışmaları neticesinde Bayburt'un Bakanlık ahır projelerinden en fazla yararlanan iller arasında yer aldığını söyleyen Karabulut, "Yine geçen yıl buzağı ölümlerinin azaltılması teması kapsamında köylerimizde 90 gün içerisinde 180 gece eğitim toplantısı yaptık ve bu çalışmalarla ilimizde buzağı ölümlerinin yüzde 16'lardan yüzde 6'lara düşürüldü. Yani yıllık olarak yaklaşık 10 milyon TL'lik bir kazanım sağlanmış oldu. Bunun yanında tarımla ilgili her konuda bu eğitim çalışmaları çiftçilerimiz nezdinde ciddi anlamda karşılık bulmakta ve fayda sağlamaktadır. Bizim açımızdan ise yaptığımız çalışmaların sahadaki etki analizini yapmamıza imkân sağlıyor. Bu doğrultuda 2019 yılı için planlanan eğitim çalışmalarımızı Sayın Valimiz katılımı ile bu hafta Çayıryolu köyümüzden başlatacağız inşallah. "100 günde 200 eğitim toplantısı" hedefi ve "yerinde eğitim yerli üretim" sloganı ile tüm köylerimizde tüm yetiştiricilerimize ulaşmayı hedefliyoruz” diye konuşu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.