Tarım Yerleşkesi'nin yapılacağı alan belli oldu

Bayburt Tarım Yerleşkesi'nin yapılacağı alan belli oldu.

Tarım Yerleşkesi'nin yapılacağı alan belli oldu
Bayburt Postası - Bayburt Tarım Yerleşkesi'nin yapılacağı alan belli oldu. Belediye Başkanı Mete Memiş, projenin belediye tarafından önerilen M Tipi Kapalı Cezaevi yanındaki 100 dönümlük bir arsa üzerine inşa edileceğini duyurdu. 



Uzmanlar tarafından tutulan raporlar sonrasında kararın verildiğini belirten Memiş, yer tartışması aylar süren projenin sanayi esnafını da mağdur etmeyeceğini kaydetti. Memiş, hayvan pazarı, kesimhane, ot pazarı, hububat alım depoları, hayvan barınakları, ahırların içinde bulunduğu bölümün M Tipi Kapalı Cezaevi yanına; tarım aletleri satış büroları, oto pazarı ve oto galerileri yeni bir proje etrafında birleştirilerek 21 Şubat Sanayi Sitesi yakınına yapılmasına karar verildiğini kaydetti. 

İşte o açıklama:

"Çok Muhterem Basın Mensupları

Bayburt'umuzun ekonomisine çok önemli bir ivme kazandıracağına inandığımız, tarım, hayvancılığımız ve sanayi esnafımız açısından ehemmiyet arz eden tarım yerleşkesi projesinin yer belirleme çalışmaları tamamlanmıştır.

Kıymetli Basın mensupları, değerli Bayburtlu hemşerilerim. Uzun bir süredir projesini hazırladığımız tarım yerleşkesi için yer belirleme çalışmaları hakkında kısaca bilgi vermek istiyorum.

Proje çalışmaları başlatılırken konuya katkı sağlayacağını düşündüğümüz kamu kurum-kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve uzun yıllar boyunca tarım ve hayvancılıkla uğraşan, işinin erbabı olarak bilinen vatandaşlarımızdan bazıları bu çalışmalara davet edilmiştir. Tarım yerleşkesi için yer belirleme çalışmaları, konunun önemine binaen titizlikle sürdürülmüş, bütün görüşler tek tek değerlendirilerek kayıt altına alınmıştır.

Şehrimizde bu çalışmalar yapılırken kıymetli Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal Bey konuyu yakından takip etmiştir. Yerelde sunulan raporları Ankara’da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile görüşen Sayın Bakanımızın yönlendirmeleriyle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın uzman ve mühendisleri, proje yapılması düşünülen yerlerle ilgili detaylı bir rapor hazırlamıştır. Hazırlanan rapor, Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal’a ve Milletvekilimiz Sayın Şahap Kavcıoğlu’na sunulmuştur.

Konuya göstermiş olduğu hassasiyetlerinden dolayı Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal’a ve Milletvekilimiz Sayın Şahap Kavcıoğlu’na teşekkür ediyorum.

Bu güne kadar yapılan çalışmalar, oluşturulan raporlar, Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal’ın başkanlığında Milletvekilimiz Sayın Şahap Kavcıoğlu, Ak Parti İl Başkanımız Sayın Hakan Kobal ve İl Genel Meclis Başkanımız Sayın Yusuf Elçi Beyle bir araya gelerek son şeklini almıştır.

Kıymetli Basın mensupları, değerli Bayburtlu hemşerilerim, uzun ve titiz çalışmalar sonucu oluşturulan raporlar neticesinde, daha önceden tarım yerleşkesinde proje içerisinde yer alması düşünülen bazı birimler, 21 Şubat Sanayi Sitesi ile ilişkilendirilerek önceki açıklanan projede değişikliğe gidilmesinin uygun olacağı kanaatine varılmıştır. Tarım yerleşkesinde düşünülen tarım aletleri satış büroları, oto pazarı ve oto galerileri yeni bir proje etrafında birleştirilerek 21 Şubat Sanayi Sitesi yakınına yapılması, tarım yerleşkesi projesi içinde düşünülen hayvan pazarı, kesimhane, ot pazarı, hububat alım depoları, hayvan barınakları, ahırlar ve benzeri birimlerin bulunduğu projenin yerinin ise Aydıntepe yol güzergahında halkımızın cezaevi olarak bildiği belediyemize ait 100 dönümlük bir arsa üzerinde yapılmasına karar verilmiştir.

Bu güne kadar konuya ilgi göstererek fikirlerini sunan kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum kuruluşlarına, tarım ve hayvancılıkla uğraşan ve düşüncelerini bizimle paylaşan saygı değer hemşehrilerime teşekkürlerimi sunuyorum. Ortak fikir etrafında birleşilerek alınan bu kararın Bayburt'umuza hayırlı olmasını temenni ediyor, Bayburtlu hemşehrilerime saygılarımı sunuyorum."



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş 8 yıl önce

Al sana bir yanlış daha belediye başkanı zaten oranın projesini 12. ayda çizdirmişti şimdi ne olacak Demirözünde pazara gelecek olacaklar kelkit pazarını tercih edecek ve bundan Bayburt esnafı etkilenecek belediye başkanının umrunda degil çünkü 2 yıl sonra danışman olarak yatıp maaş alacak öncekiler gibi rapormuz ne raporu raporları kamuoyunada açıklayın yazık bir terminal bir hastane vakası daha hapishaneye su itfaiye ile gidiyor o kadar temizlik nasıl yapılacak Allah a havale ediyoruz Allah dan bulunuz.

Avatar
KD-69 8 yıl önce

Böyle bir proje bölünür mü?çok yanlış bence...yönetenler yine ağırlığını koyamadı...yazık,çok yazık...yinede hayırlısı olsun...

Avatar
nivli 8 yıl önce

MAALESEF BİR PROJE DAHA SİYASETİ AĞIR BASAN KİMLİKLERİN HIŞMINA UĞRADI ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ DURURKEN YER ARANANIN YADA YENİ SANAYİ BOLGESINE VE CEZAEVİNİN YANINA PROJEYİ UYGULAMAK TAM BAYBURT U YÖNETENLERE YAKIŞIR İŞ OLMUŞ HELAL OLSUN . UYU BAYBURT UYU.

Avatar
Bayburt-Bizim 8 yıl önce

Mevcut hayvan pazarı 21 şubat sanayi sitesine yakın bölgede iken şimdi tam tersine kaydırılarak sanayi esnafının ekmeği elinden alınmak isteniyor, bunu hangi vicdana sığdıracaksınız, Bayburt belediye başkanı insanların ekmeği ile oynuyor, Kim kimin ekmeği ile oynuyorsa Allahın'dan bulsun...

Avatar
bamsı 8 yıl önce

rahat ettinizmi belediye baskan ve yanıda yer alanlar evel organize sanayini suyunu akıtın sonra hayvan pazarının suyunu sırtınızda taşırsınız.memleke te bir tane baskan gelmedi yanaram ona öğretmen de ne bulduksa ey oluyor bize seçemezsen olcağı bu borusunu öttürüyor vesselam.....

Avatar
Çarşı esnafı 8 yıl önce

Belediye başkanı hayvan pazarına gelenler şehir merkezine ugramasın demiş bir toplantıda şehirde hayvan kokusu ve pislik oluyor demir sayın başkan ben bir taraftanda köyümde hayvancılıkla ufraşıyorum vede ancak geçine biliyorum çünkü ben devlet babadan hiçbir katkı almıyorum aksine devletime ve milletime bagkur ödeyerek vergi vererek devletime katkıda bulunuyorum sizde benim vergilerimle ayın 15 gününü şehir dışında geçirip yolluk alıyorsun ben size hakkımı helal etmiyorum vede sizi Allah a havale ediyorum.

Avatar
Bayburt lu 8 yıl önce

Kiymetli Bayburt lular yukarıdaki haberde ilbaşkanı vede il meclis başkanıda fikir beyan etmiş biri kardeşlerinin ihaleleriyle ugraşmaktan diger bey efendi inşaatlarından vede kreşi ile ilgilensinler onların ne işi var milletin işiyle.

Avatar
69 sevdalisi 8 yıl önce

Bu buyuk siyasi guce vasifsiz baskanlar yakismiyor. Bu donenlerde bayburtun ucmasi lazimm. Demirozunde Selami Ersen diye bir baskan var gitsin ondan bu isi ogrensinler.