Sulama göletlerine bir yenisi daha

2013 yılında planlamaya alınan Aydıncık Göleti ve Sulaması projesi onaylandı.

Sulama göletlerine bir yenisi daha
Bayburt Postası - 2013 yılında planlamaya alınan Aydıncık Göleti ve Sulaması projesi onaylandı. Bayburt merkeze 20 kilometre uzaklıkta bulunan Aydıncık Köyü'ne (Malasa) yapılacak sulama göleti ile 4 bin 540 dekar arazi suya kavuşacak.   

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatlarıyla Bayburt-Merkez Aydıncık Göleti ve Sulaması’nın kamulaştırma işlemlerine başlanıyor.

Aydıncık Göleti ve Sulaması’nınprojesinin kamulaştırma işlemlerinin yapılabilmesi maksadıyla gerekli kamu yararı kararı için düzenlenen olur, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından kendisine sunulduğu gün imzalandı. 

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından kamulaştırma yapılabilmesi için olur verilen Aydıncık Göleti ve Sulaması’nın hizmete açılması ile 4 bin 540 dekar araziye su temin edilecek. Bakan Eroğlu, bu tesisin hizmete alınmasıyla yöredeki çiftçilerin aynı topraklardan daha fazla gelir elde edeceklerini ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
can berk 8 yıl önce

herşey seçime kadar sonra yatırım gelmez dıyen zıhnıyete ıyı haber olmuş naci agbal söz vermez yapar :)

Avatar
malasalı 8 yıl önce

Aydıncık köyüne yapılacak olan gölet bir secim malzemesi değildir 2-3 yıldır çalışmaları devam eden bir projedir.projenin mimarı (Destekleyicisi ve bu aşamaya gelmesindeki emeği geçen kişi)Aydıncık köyünden olan Anayasa Mahkemesi Üyesi Sayın Hicabi Dursun'dur.

Avatar
bünyamin 8 yıl önce

c.Allah razı olsun,ölümsüz eser.

Avatar
Raci: 8 yıl önce

Sayın malasalı olarak rumuzunu kullanmasan daha iyi olurdu.Öyle yorum yapacağına en güzelini devlet bilir.Emeği olan bütün kadroladaki yetkililere teşekkür ederim.Aydıncık köyü .