'Örnek Köy Projesi'nde son durum

Bayburt Bilgi Paylaşım ve Üretim Derneği (BAYPROJE) öncülüğünde Çerçi Köyü'nde uygulanmaya başlanan örnek köy projesinde yapılanlar yerinde incelendi.

'Örnek Köy Projesi'nde son durum
Bayburt Postası - Bayburt Bilgi Paylaşım ve Üretim Derneği (BAYPROJE) öncülüğünde Çerçi Köyü'nde uygulanmaya başlanan örnek köy projesinde yapılanlar yerinde incelendi.

Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, BAYPROJE Başkanı Akın Bayrak ve yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Rıfat Yıldız, Serbest Tarım Danışmanı Umut Özkan,Çerçi Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Aslan Özkan, Çerçi Köyü Muhtarı Süleyman Soydaş ve köy sakinlerinin katıldığı toplantıda örnek köy projesinde şuana kadar alınan mesafe ve projenin önündeki engeller görüşüldü.

Yerleşim yerine mevzuat engeli

BAYPROJE Başkanı Akın Bayrak tarafından verilen bilgide, köyde oluşturulacak yeni yerleşim alanının yeri için Özel İdare'den gerekli izinlerin çıkarılamadığı ve diğer illerde uygulanmayan mevzuatın işi zora soktuğu kaydedildi.

5 bin fidan dikildi, spor alanı kaynak aranıyor

Projede belirlenen alana 5 bin adet fidan dikildiği, spor salonu için ise yerin hazır olduğu ama kaynak sıkıntısından dolayı henüz bir başlangıç yapılamadığını söyleyen Bayrak, köy içi parke çalışması için Özel İdare’nin gerekli ölçümleri yaptığı ve çalışmanın başlatılmasını beklediklerini belirtti.

Gurbetçide ‘yerim kaybolur’ kaygısı var

Bayrak, köydeki virane evlerin temizlenmesi hakkında köy sakinlerinin bir çoğunun sıkıntı çıkardığını, bu duruma  daha çok il ışında yaşayan köylülerin ‘yerimiz kaybolur’ kaygısıyla karşı çıktığı ve bu kişilerden yıkım için gerekli muvafakatnamelerin alınması için çaba sarf ettiklerini söyledi.

Özel İdare tarafından kanalizasyon sıkıntısının çözüldüğü, doğal arıtmanın ise henüz yapılmadığını kaydeden Bayrak, projedeki eksikliklerin giderilmesi için gerekli girişimlerin yapılacağını belirterek, projede emeği olan başta Dr. Aslan Özkan olmak üzere Çerçi Köyü Muhtarı Süleyman Soydaş ve köy sakinlerine teşekkür etti.

Yerini bağışladı, köylü tapu garantisi istiyor!

Öte yandan projede yer alan İmam evi inşaatı başladı. Makbuz karşılığı alınan bağışlarla yapılan imam evinin yerini bağışlayan Çerçi Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Aslan Özkan'dan köylü bu kez de tapu istiyor. Daha çok İstanbul’da yaşayan Çerçililerin gerekli yardımları yapmak için Dr. Özkan’dan tapu istediği belirtilen toplantıda, Dr. Özkan en kısa sürede İmam evinin inşa edildiği alanın tapusunu vereceğini belirtti. 




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.