Mera ıslahı çalışmaları hız kazandı

Bayburt'ta mera ıslahı çalışmaları devam ediyor.

Mera ıslahı çalışmaları hız kazandı
Bayburt Postası - Bayburt'ta mera ıslahı çalışmaları devam ediyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, yaptığı açıklamada, hayvancılığın çok önemli sektör olduğu Bayburt'ta, özellikle mera varlığının üzerinde çalışılması gereken bir potansiyel olduğunu belirterek, "İlimiz yüzölçümünün yaklaşık yüzde 56'sı, yani 210 bin hektarı mera vasfındadır. Dolayısıyla bu alanların hayvancılık için en verimli şekilde kullanılması ve yaşatılması gerekmektedir" dedi.

Bu doğrultuda meralardaki kullanım verimliliğini artırmak için yoğun çalışmalar yaptıklarını dile getiren Karabulut, şunları söyledi:

"Bir taraftan Bayburt Meralarında Otlatma Verimliliğinin Arttırılması Projemiz var. Bir yıl önce başlayan bu proje ile geçen yıl köy meralarımıza 555 suluk kazandırdık. Bayburt'un bütün köylerinde 3 yıl içerisinde bütün su kaynaklarını hayvanların su içebileceği şekilde suluklarla donatacağız. Diğer yandan hayvancılığın yoğun olduğu köylerde de ilave olarak 5 yıl süreli mera ıslahı ve amenajmanı projeleri yürütmekteyiz. Bu projeler kapsamında da hayvan gölgeliği, suluklar, kaşınma kazıkları, mera gübrelemesi, taş toplama, yem bitkileri tohum desteği gibi faaliyetler yürütmekteyiz."

Karabulut, bugüne kadar Bayburt'ta 8 köyde yapılan projelerle 89 bin 700 dekar alanın ıslahının tamamlandığını kaydederek, "Erikdibi ve Pamuktaş köylerimizde 37 bin dekar alanda çalışmalar devam ediyor. Önümüzdeki aylarda Gökçedere beldemizde yaklaşık 40 bin dekar alanda yeni proje başlatacağız.Tabii bu çalışmalar devam ederken hayvancılığımız için çok önemli olan ve ilimizin de zenginlikleri arasında yer alan meralarımızın korunmasında çiftçi ve muhtarlarımızın bizlere yardımcı olmalarını ve duyarlılık göstermelerini rica ediyoruz" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.