’Lider Çocuk Tarım Kampı’ sona erdi

Bayburt’ta öğrencilere doğa bilinci ve çevre farkındalığını kazandırmak, tabiatla buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve güvenirliği hakkında bilgi verme amacıyla düzenlenen ’Lider Çocuk Tarım Kampı’ sona erdi.

’Lider Çocuk Tarım Kampı’ sona erdi
Bayburt Postası - Bayburt’ta öğrencilere doğa bilinci ve çevre farkındalığını kazandırmak, tabiatla buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve güvenirliği hakkında bilgi verme amacıyla düzenlenen ’Lider Çocuk Tarım Kampı’ sona erdi.
Ülke genelinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan ‘Lider Çocuk Tarım Kampı’ Bayburt’ta 3 gün boyunca Şehit Recep Eşiyok İlköğretim Okulunda eğitim gören 57 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirildi. Kampta ayrıca 2016 yılının Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü tarafından "Uluslararası Bakliyat Yılı" olarak ilan edilmesi nedeniyle baklagillerin beslenmedeki önemi ve tüketiminin arttırılmasına yönelik eğitim ve etkinliklerle desteklendi.

Kampın ilk gününde 2016 yılının Birleşmiş Milletler Gıda Tarım örgütü tarafından Uluslararası Bakliyat Yılı ilan edilmesi nedeniyle İlimizde kamp uygulamasına katılan öğrencilerin bakliyat bilincini yükseltmek amacıyla ’’Tarımda ve Beslenmemizde Bakliyatların Önemi ’’ konulu kompozisyon hazırlamaları hususunda kurum toplantı salonununda slaytlı bir eğitim verildi.

Daha sonra çocuklara Yeşilyurt Köyüne işletme gezisi düzenlendi. Kampın ikinci gününde ’Tarımda İklim Değişikliklerinin önemi’ ile ilgili bilgilendirme yapılarak Bilinçli Tüketici, Gıda Denetim Hizmetler ile Süt ve Bakliyat Tüketiminin Önemi konusunda eğitim verildi. İkinci günün sonunda çocuklara Pamuktaş köyündeki Koyun İşletmesi ile Arpalı Çiğdemtepe mahalesindeki Yumurta Üretim ve Paketleme İşletmesi ziyareti gerçekleştirilerek üretim yerinde görüldü. Üreticiler ile buluşan çocuklar, koyun ve yumurta üretim faaliyetleri hakkında üreticilerden bilgiler aldı. Öğrenciler, kamp süresince hem eğlendi hem öğrendi. Kampın üçüncü gününde öğrencilerle birlikte Aşağı Dikmetaş köyü işletme ziyareti dönüşünde yapılan piknik esnasında bakliyatın sağlık ve beslenmemizdeki önemi hususunda önemli bilgiler verildi.

Kampın sonunda Kurum Toplantı salonunda İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulkadir Karabulut, Şehit Recep İlköğretim Okulu Müdürü Sertaç Şeker, İl Müdür Yardımcıları Vedat Aydoğan ve Bülent Bayraktar, Okul Müdür Yardımcısı Selçuk Okur, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Ömer Şentürk ve sınıf öğretmenlerinin katılımıyla kampa katılan öğrencilere "Lider Çocuk Tarım Kampı Katılım Sertifikası" ile birlikte çeşitli hediyeler verilerek hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle kamp sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.