Kavcıoğlu: "Çiftçiye verilen destek yüzde 35 arttı"

Bayburt Milletvekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu, Bayburt çiftçisine verilen toplam destek miktarının bir önceki yıla göre yüzde 35 artarak 18,2 Milyon TL’ye ulaştığını belirtti.

Kavcıoğlu: "Çiftçiye verilen destek yüzde 35 arttı"
Bayburt Postası - Bayburt Milletvekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu, Bayburt çiftçisine verilen toplam destek miktarının bir önceki yıla göre yüzde 35 artarak 18,2 Milyon TL’ye ulaştığını belirtti.

Bayburt çiftçisinin desteklenmesi noktasında ilgili bakanlıklar nezdinde yoğun bir takip ve çalışma yürüttüklerini belirten Milletvekili Kavcıoğlu yaptığı açıklamada, “Bayburt için tarım çok önemli ve öncelikli bir konudur. Köylerimizde çiftçilik yapan hemşerilerimizin destek ve teşviklerden daha fazla yararlanması noktasında yoğun bir çalışmamız var. Bu konuda 2016 yılında bir önceki yıla göre çiftçilerimize ödenen toplam destek miktarı bir önceki yıla göre yüzde 35 artarak 18,2 Milyon TL’ye ulaşmıştır. Devam eden ahır projeleri için Bayburt’a tahsis edilen 11 milyon TL’lik miktar ilave edildiğinde bu rakam yaklaşık 30 milyon TL’yi bulmaktadır" dedi. 

Bayburt'un ahır projelerinden en çok destek alan illerden biri olduğunu söyleyen Kavcıoğlu, "Eski yıllarda büyük illerin arasında birçok destekten mahrum kalmanın acısını yaşayan Bayburt çok şükür bugün bütün desteklerden yararlanabilen bir il konumuna gelmiştir. 35 ilde uygulanan ahır yapım projeleri, 12 ilde uygulanan damızlık hayvancılık projeleri, 23 ili kapsayan cazibe merkezleri programı gibi birçok destek ve teşvik programında artık Bayburt yer almaktadır. Ahır projelerinde en çok proje alan illerden birisi olduk. 15 köyümüzde yaklaşık 120 bin dekar arazinin toplulaştırması ve tesviyesi devam ediyor. İnşallah yılsonuna kadar tamamlanacak bu proje ile çiftçilerimizin üretim maliyetleri önemli ölçüde düşecek. Diğer yandan cazibe merkezleri programı kapsamında tarımla ilgili birçok yeni teşvik gelecek. Yani Bayburt dâhil bu 23 ilde yeni ilave destekler uygulanacak" diye konuştu.

Tarımda üretim verim ve gelirlerin arttırılması için büyük bir öneme sahip olan sulama projelerinde Bayburt tarihinde görülmemiş bir çalışma başlatıldığını belirten Milletvekili Kavcıoğlu; “Sayın bakanımızın da özel olarak takip ettiği sulama konusunda Bayburt’ta proje ve inşaat aşamasında olan 50’ye yakın sulama tesisi yatırımı başlattık. Yıllardır konuştuğumuz ve hayal ettiğimiz birçok baraj, gölet ve sulama projeleri bir bir yapılıyor. Bayburt’un tüm tarım arazilerini suya kavuşturmak berekete dönüştürmek için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Kavcıoğlu, açıklamasında Bayburt'ta sulama ile ilgili projeleri de paylaştı. İşte o veriler:


Anahtar Kelimeler:
Şahap Kavcıoğlu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Arpalı köyü 7 yıl önce

Sayın vekilim yanındaki arkadaşların kaç dönüm arazisi var tarımla alakası yok bunların ziraat oda başkanı da dahil herkes sizler şirin gözüküp uygun kredi , iş , aş , rütbe alma derdindeler.Bakınız ben sizlere anlatayım . Yıl 2001 kimsenin beğenmediği berbat bir iktidar çiftçi 1 dönüm yere 16 tl alıyor ( 15 litre mazot ediyor) yıl 2017 bizim iktidar 1 dönüm yere 10 tl (yani 2 litre mazot ediyor) tüm örnekler bunun gibi..
Ve sizlere şunu sorabilir miyim bu çiftçiler bu kadar bol kazanıp herkes halinden memnunsa neden acaba etrafınızı sarmışlar işkur, özel güvenlik , taşeron vb. işlerine girmek istiyorlar. Acaba rusyadaki , bulgardaki , hollandadaki çiftçilerde bizim gibimi ? diyecek olursanız onlar gelişmiş ülke fakat onların vekil sayıları bizden az , bizim kullandığımız makam araçları onlarda yok .. Bu ülke böyle gelişmez tarım ülkesi olduğumuz iddia ediliyor buğday , sarımsak , vb. ürünler rusya ve çin den alınıyor siz gerçekten inanıyormusunuz üretim olmayan bir toplumun gelişmsn.

Avatar
Ahmet 7 yıl önce

Bu zamana kadar yapılan göletler. iç göçü ne kadar engelledi? Bir bir okullar kapanıyor, hayvan sayısı her geçen gün azalıyor. Ev hanımları artık tarımla hayvanla uğraşan bir ev istemiyor. Bekar kızlar, bu ailelere gelin gitmiyor. 30a yakın gölet maliyeti ile birçok fabrika yapılabilir. İlimiz için ağır sanayi atağı gerekiyor. Emin olun bu atak diğer illerde gürbette olan milletimize sılaya çekecek, ve nüfusumuz artacaktır.

Avatar
metin 7 yıl önce

biler yapın artık makarna ile kura çekerek değil adam gibi iş bularak yapın bunları her ile yapılan bazı şeyleri gelip halka anlatmayın Bayburt a özel bir şey yapında görelim Bayburt lu için 16 nisan HAYIR zamanı geldi

Avatar
Ozan 7 yıl önce

Kanal İstanbul projesi başlasın Bayburt tan göç hızlanır. Orada çalışacak kişi ailesini de götürecektir. Sadece Bayramlarda gelir. Yılda bir defa. Buna önlem şimdiden alınmalı.

Avatar
BAYBURT SEVDALISI 7 yıl önce

BİLİNDİK Bİ SİYASİ HAREKET SEÇİM ZAMANI GELDİ BAYBURTLUNUN OYUNU ALMAK İÇİN ONU YIKAYIP YAĞLAYACAK TABİ GELİP DE BAYBURTLUYA SİZE HİÇ HİZMET ETMEDİK BİZDEN Bİ ŞE OLMAZ DİYECEK HALİ YOK YA HELE HİZMET EDEMEDİĞİNİ GÖRÜP İSTİFA EDECEK KADAR YÜREKLİ DE DEĞİLLER NASIL OLSA

Avatar
ÖZGÜR DEĞİLİM 7 yıl önce

SEÇİM ZAMANI NE YAPACAĞINIZI ŞAŞIRIYORSUNUZ ŞİMDİYE KADAR HANGİ YOKSUL FAKİR AİLEYİ ZİYARET EDİP HAL HATIR SORDUNUZ OY İSTEMEYE GELİNCE UTANMADAN KAPISINI ÇALIYORSUNUZ