Karabulut: "Ahır projeleri büyük bir fırsat"

Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, Bayburt’ta hayvancılık alanında gittikçe büyüyen bir potansiyel olduğunu bildirdi.

Karabulut: "Ahır projeleri büyük bir fırsat"
Bayburt Postası - Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, Bayburt’ta hayvancılık alanında gittikçe büyüyen bir potansiyel olduğunu bildirdi.

Karabulut, yaptığı yazılı açıklamada, başvuruları devam eden Doğu Karadeniz Projesinin (DOKAP) ahır projeleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

Projenin 2018 yılına kadar devam edeceğini ve 2017 yılı müracaatlarının mart ayının sonuna kadar süreceğini hatırlatan Karabulut, "Projelerde üst limit 300 bin lira. Çevre ve Şehircilik keşif rakamları üzerinden verilen yüzde 50 hibe desteği, uygulama aşamasında çiftçilerimizin işçiliği de dikkate alındığında yüzde 70'lere ulaşabilmektedir. Fatura, teminat, benzeri prosedürler yok. Ülkemizde sadece 35 ilde uygulanmakta olan bu projeler, orta ölçekli hayvancılık işletmeleri için bu güne kadar sağlanan en büyük desteği içeriyor." ifadelerini kullandı.

Bayburt ekonomisinin hayvancılığa dayandığını ve Doğu Karadeniz'de makineli tarıma uygun en fazla arazinin bulunduğu il konumunda olduklarını vurgulayan Karabulut, şunları kaydetti:

"Mera oranı, hayvan varlığı en yüksek İl. Kültür ve kültür melezi hayvan ırk oranımız yüzde 99, Türkiye ortalamasının çok üzerinde. Yani hayvancılık için çok önemli bir potansiyelimiz var. Diğer yandan sayın Maliye Bakanımız sulama projelerine çok önem veriyor. Bu yıl itibari ile başlatılan 40’dan fazla sulama projesi var. Bu projeler tamamlandığında yaklaşık 50 bin hektar arazi sulanabilir hale gelecek ki bu çok önemli. Yem üretimi artacak. Girdi maliyetleri düşecek. Yani özetle Bayburt’ta hayvancılık alanında gittikçe büyüyen müthiş bir potansiyel var. Bu potansiyel doğrultusunda orta uzun vadede bizim ülke hayvancılığında söz sahibi olmak için işletme altyapılarımızı iyileştirmemiz ve güçlendirmemiz gerekiyor. Bu yüzden bu ahır projeleri çok önemli ve bu destekler işletme altyapılarımızın iyileştirilmesi için büyük bir fırsat."  

Karabulut, söz konusu projeye ilişkin çiftçilerle toplantı yapıldığını ifade ederek, projelerden çiftçilerin yararlanmasını istediklerini aktardı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Abdullah 7 yıl önce

Arkadaş çok önemli proje dıyorsunuz ama hale Bayburtda et fıyatları ve süt fiyatları ortada.Kendi ayranımızı hale üretemiyoruz

Avatar
Potansiye 7 yıl önce

Sayın müdürüm potansiyelimiz var diyorsun ama hale birçok malzeme-ürün dışardan temin ediliyor .Bayburtta ne değişiyor ?Bayburt bu teşvikleri ne kadar değerlendiriyor