Hibe destekleri çiftçilere anlatılıyor

Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, DOKAP Projesi kapsamında çiftçileri, hibe destekleri konusunda bilgilendiriyor.

Hibe destekleri çiftçilere anlatılıyor

Bayburt Postası - Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, DOKAP Projesi kapsamında çiftçileri, hibe destekleri konusunda bilgilendiriyor.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulkadir Karabulut, hayvancılık yatırımı yapmak isteyen çiftçilerin ahır ve ağıl yapımına, tadilatına yüzde 50 hibe desteği verildiğini belirterek, "Daha çok küçük ve orta ölçekli çiftçilerimizi ilgilendiren proje kapsamında 10-49 büyükbaşa sahip veya 100-200 küçükbaşa sahip işletmeler yeni ahır ve ağıl yapımı için proje bedeli üzerinden yüzde 50 hibe desteğinden yararlanabilmektedir" dedi.

Hayvancılık işletmelerinin önemli sorunlarından olan altyapı ve fiziki şartların düzeltilmesini hedefleyen proje için İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce köy ve beldelerde çiftçilere yönelik yoğun eğitim ve bilgilendirme seferberliği başlatıldığını dile getiren Karabulut, "Bu kapsamda il müdürlüğümüzce oluşturulan ekipler mesai ve akşam saatlerinde köyleri dolaşarak çiftçi toplantıları düzelmekte ve hibe desteği tanıtımı yapmaktadır. Proje tanıtımları kapsamında afiş, broşür hazırlanmış ve ildeki tüm çiftçiler ve muhtarlar kısa mesaj servisi ile bilgilendirilmektedir" diye konuştu.

Karabulut, proje başvurularının 31 Mart 2016'da sona ereceğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Tüm muhtarlarımız ve hayvan yetiştiricilerimize telefonla ulaşarak destekten yararlanma hususunda bilgilendirme ve davet yapmaktayız. Aynı zamanda il dışındaki Bayburtlu derneklere bilgilendirme ve davet mektupları gönderilmektedir. Çiftçilerimizin başvuru dosyası ve proje hazırlatması noktasında Ziraat Odamız ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğimizle koordinasyon sağlanmış olup, çiftçilerimize bu işlemlerin yapılmasında gereken tüm yardım sağlanacaktır. Ağıl-ahır yapımı ve tadilatındaki verilen yüzde 50 hibe çiftçilerimizin işçilik katkısını düşündüğünüzde daha yüksek oranlara ulaşabilmektedir. Başvuru-yürütme şartları, prosedürleri çok basit ve diğer destek kaynaklarına göre son derece kolaydır. DOKAP hayvancılık projeleri, ilimizde hayvancılık altyapısının güçlendirilmesi için iyi bir fırsattır. Dolayısıyla tüm çiftçilerimizi, bu projelerden yararlanmaya ve bilgi almak için il müdürlüğümüzle irtibata geçmeye davet ediyoruz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.