Çiftçilere 69 ton tohum, 69 bin fide desteği

Bayburt'ta çiftçilere 69 ton tohum, 69 bin adet sebze fidesi desteği dağıtıldı.

Çiftçilere 69 ton tohum, 69 bin fide desteği
Bayburt Postası - Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından çiftçilere 69 ton tohum, 69 bin adet sebze fidesi desteği yapıldı.

2017 yılı ilkbahar döneminde Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce, İl Özel İdaresi, Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi ve Genel Bütçe Kaynakları ile yürütülen çeşitli projeler kapsamında çiftçilere toplam 69 ton tohum, 69 bin adet sebze fidesi desteği sağlandı.

Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"İlimizde sulama yatırımlarının her geçen gün artması, tarım arazilerinin suyla buluşması ile bitkisel üretimde üretim deseninin geliştirilmesine imkân sağlayacaktır. Özellikle hayvancılığın öncelikli ve sürükleyici bir sektör olduğu ilimizde girdi maliyetlerini düşürmek ve karlığı arttırmak adına kaba yem üretiminin arttırılması çok önemli bir konu. Bu amaçla ilimizde özellikle hayvancılığa yönelik bitkisel üretimi geliştirmek, sulamaya yeni açılan tarım arazilerinde doğru çeşitlerle verimli üretim yapmak, pazar değeri olan ürünlerin üretimini arttırmak amacıyla çiftçilerimize tohumluk desteği sağlayarak, desteğin yanında yönlendirmede yapmış yapıyoruz. Çiftçilerimize sertifikalı tohum kullanımının farkını ve faydasını göstermeye çalışıyoruz. Çeşitli projeler kapsamında bu yıl ilkbahar döneminde çiftçilerimize sertifikalı 50 ton patates, 4 ton silajlık mısır, 15 ton yem bitkileri tohumu desteği sağlanmıştır.

Diğer yandan 5 yıldır devam eden ilimizde sebzeciliği geliştirme programı kapsamında önemli mesafe kat ettik. Uygun köylerde örnek seralar kurduk. Örtü altı ve açıkta sebze yetiştiriciliğine yazlık ve kışlık birçok çeşidi Bayburt'ta üretim ve pazarlaması yapılmaya başladı. Bu yılda ilkbahar döneminde çiftçilerimize 32 bin adet domates, 11 bin adet hıyar, 17 bin biber, 4 bin adet kavun, 5 bin adet karpuz fidesi olmak üzere toplam 69 bin adet fide desteği sağlamış olduk. Önümüzdeki dönemde özellikle sera yapımı konusunda projelere ağırlık vererek örtü altı yetiştiriciliğinin daha da geliştirilmesini hedefliyoruz."
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
AHMET 7 yıl önce

BU HİBELER KÖY MEYDANLARINDA TÜM BAYBURT VATANDAŞININ FAYDALANACAĞI ŞEKİLDE ARTARAK DEVAM ETMELİ MEYVE FİDANI,ÇAM AĞACI ŞEHİRLEŞMEYE KÖYLERDEN BAŞLAMALI ÖRENLERİ YIKIP MEYVE BAHÇELERİNE DÖNÜŞTÜRMELİ