Çayırözü Göleti ve sulaması tamamlandı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nce Bayburt’ta inşa edilen Çayırözü Göleti ve Sulaması tamamlandı.

Çayırözü Göleti ve sulaması tamamlandı
Bayburt Postası - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nce Bayburt’ta inşa edilen Çayırözü Göleti ve Sulaması tamamlandı. Tesis ile 1.880 dekar zirai arazi modern sulama sistemi ile sulanacak.

97 metreküp depolama kapasitesine sahip


13 Kasım 2013 tarihinde ilk kazma vurulan ve Bayburt’ta tesis edilen Çayırözü Göleti ve Sulaması bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 175 eserin toplu açılışı kapsamında hizmete alındı. Temelden yüksekliği 36 metre olan gölet kil çekirdekli kaya dolgu tipinde inşa edildi. Merkez Çayırözü Köyü’nün yaklaşık 3 km kuzeybatısında yer alan gölet 97 metreküp su depolama hacmine sahip bulunuyor.
Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu projeyi yakından takip ettiğini belirterek, “Tamamladığımız gölette depolanacak su ile 1.880 dekar zirai araziyi suya kavuşturacağız” ifadelerini kullandı.

“Çiftçilerimizin yüzü gülecek”

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Hizmete aldığımız gölet ile mevcut ürünlerde verim ve üretim artışı sağlanacak. Proje ile yılda 1 milyon 205 bin TL gelir artışı sağlayarak, çiftçilerimizin yüzünü güldürmeye devam edeceğiz. Ayrıca 183 kişiye de istihdam kapısı açacağız” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ALOŞ 8 yıl önce

Bal tut ki bal yala,
buyarsın hele dur bir soğukta
İşte Memleket işte Bayburt
sen uyu çok yaşa

bahar olur ekerler ekin
tarlalarda kuruluk başlar yazın
Çok geçmeden gelir su
Sayın Eski Vekil Köyündeki göletten

Suları serin dağları sert
İnsanı mert ovası cömert
İşte hizmet işte marifetlik
Olmasaydı böyle bir torpilli gölet

Avatar
harun 8 yıl önce

eski vekil sn özbekin köyü tebrikler,lale baraıda olur inşaAllah

Avatar
CAHİT 8 yıl önce

hacim bilgisi yanlış, 97 metreküp olmaz...Düzeltin lütfen.