Bayburt'ta, organik ürünler hasat şenliği düzenlenecek

Bayburt'ta, gen kaynakları bakımından kentin önemli tarımsal üretim merkezi olan ve Aşağı Çoruh Vadisi'ndeki 18 köyü kapsayan organik ürünler hasat şenliği düzenlenecek.

Bayburt'ta, organik ürünler hasat şenliği düzenlenecek
Bayburt Postası - Bayburt Valiliği himayesinde İl Tarım ve Ormancılık Müdürülüğünce 1 Eylül'de organize edilecek "Bayburt Aşağı Çoruh Vadisi 1. Organik Hasat Şenliği" kapsamında çeşitli etkinlik ve yarışmalar yapılacak.

Gen kaynakları bakımından kentin önemli tarımsal üretim merkezlerinden olan ve Yoncalı, Yazyurdu, Darıca, Taşburun, Bayraktar, Çamlıkoz, Yanıkçam, Dağtarla, Ballıkaya, Yedigöze, Aydıncık, Adabaşı, Uğurgeldi, Gökçeli, Çayırözü, Karşıgeçit, Aslandede ile Çakırbağ köylerini kapsayan organik ürünler hasat şenliği bu yıl Aslandede köyünde başlayacak ve her yıl vadi kapsamındaki farklı bir köyde düzenlenecek.

Aslandede köyünde bu yıl başlayacak şenlik kapsamında en iyi bal, karpuz, domates, en güzel kuru fasulye yemeği köy ekmeği ve köy ketesi ile balık tutma, rafting, bisiklet, çuval ve yumurta yarışmaları da yapılacak. Yarışmalarda dereceye girenlere altın başta olmak üzere çeşitli hediyeler verilecek.  

Bir gün süreyle devam edecek Bayburt Aşağı Çoruh Vadisi 1. Organik Hasat Şenliği kapsamında kurulacak stantlarda her köy, üretimini yaptığı ürünlerin satışını da yapabilecek. 

Program, bir sonraki şenliğin yapılacağı köyün belirlenmesinin ardından Baksı Müzesi gezisi ile sona erecek.   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.