Bayburt'ta "Hayvancılığın Can Suyu Ot Silajı Projesi"

Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün yürüttüğü "Hayvancılığın Can Suyu Ot Silajı Projesi" hayata geçirildi.

Bayburt'ta "Hayvancılığın Can Suyu Ot Silajı Projesi"
Bayburt Postası - Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün yürüttüğü "Hayvancılığın Can Suyu Ot Silajı Projesi" hayata geçirildi.

Proje kapsamında, Bayburt’ta yetiştiriciliği yapılan yem bitkilerinden silaj üretme ve üretilen bu silajın besi ve süt rasyonlarında kullanması amacıyla başlatılan projenin 'ilk' tarla günü, Demirözü ilçesinde gerçekleştirildi.

Etkinliğe, Demirözü Kaymakamı Zihni Yıldızhan, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulkadir Karabulut, Müdür Yardımcısı Vedat Aydoğan, Demirözü İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kerim Karpuz, Şube Müdürleri Ömer Şentürk ve Ömer Uysal ile Serbest Tarım Danışmanı Umut Özkan, muhtarlar, teknik personel ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Yıldızhan, yaptığı konuşmada, hayvancılıkta kalite ve verimi artıracak projenin tarımsal yenilik anlamında büyük öneme sahip olduğunu belirterek, "İlimizde kolaylıkla yetiştirilebilen yem bitkilerinden yapılacak ot silajı paketlenip muhafaza edilerek kış şartlarında hayvanların önüne kaliteli yeşil yem sunulacaktır" dedi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Karabulut ise Bayburt ekonomisinin tarım ve hayvancılığa dayandığına işaret ederek, "Kaba yem hayvancılık için önemli bir maliyet unsurudur. İklim koşullarının silajlık mısır yetiştiriciliğine her zaman imkan vermediği, bu nedenle yonca, korunga ve fiğ gibi diğer yem bitkilerinin İlimizde kolayca yetiştirilebildiğini bu projemizle ortaya koyduk" diye konuştu.

Proje koordinatörü TARGEL personeli Ziraat Mühendisi Muammer Araz, proje ile Bayburt hayvancılığı adına önemli bir adım atıldığını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kara 9 yıl önce

Memlekette her işin bir müdürü var. Haberi okurken çok şaşırdim. Mesailerini nasil geçirdiklerini çok metak ediyorum. Hasetlik falan yok, gerçekten merak sadece.

Avatar
mehmet 9 yıl önce

fazla merak başa iş açar