Bayburt Lahanası satışa sunuldu

Bayburt Lahanası bugün tezgahlardaki yerini aldı.

Bayburt Lahanası satışa sunuldu
Bayburt Postası - Bayburtlu bağcıların özenle yetiştirdiği lahana satışa sunuldu. Bağda yetiştirdiği sebzeleri şehir merkezinde açtığı tezgahla vatandaşla buluşturan Ekrem Tekdemir (44), tamamen organik usullere göre yönelik yetiştirdikleri lahanaları satışa sunduklarını belirtti.

Lahanaların organik olduğu için normal büyüklükte olduğunu, özel lezzetini ancak tadanların anlayacağını belirten Tekdemir, geçtiğimiz yıl 15 liradan satışa sunulan lahanaların bu yıl 20 liradan sattıklarını ifade etti.  Bu durumun piyasada ürünlerdeki artışa oranla makul olduğunu ifade eden Tekdemir, “Lahana adeta şifa deposu. Kanserle savaşıyor, kalp sağlığı için önemli, kolestrol seviyesini ayarlayıyor, bağışıklık ve sindirim sistemine iyi geliyor ve bol miktarda C vitamini içeriyor. Bunu doktorlarımız söylüyor. Bizim lahanamız ise, Bayburt toprağı haricinde herhangi bir katkı maddesi içermiyor. Tamamen organik” dedi.



"Bayburt Mutfağı'ndaki karşılığı Yalancı Dolma'dır"

Sabahın erken saatlerinde önceden siparişini verdiği lahanaları almaya gelen Vedat Özeler de lahananın Bayburt mutfağı açısından önemli bir sebze olduğunu belirterek, “Lahana ile etli dolma başta olmak üzere çeşitli yemekler yapılır fakat Bayburt Mutfağı açısından lahananın en özel karşılığı Yalancı Dolma’dır. Hasret kaldık desem inanın” diye konuştu.

Tezgahta yeşilliğe dair her şey var...

Öte yandan, her biri şifa deposu olan yeşillik ürünlerin tamamı yer alıyor. Brokoli, roka, taze soğan, havuç, marol, ıspanak, patates, fasulye, kabak, kara lahana, aşotu, kekik, tere, salata, domates gibi ürünler günlük olarak bağdan toplanarak vatandaşa ulaştırılıyor. 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayburtlu Salih 4 yıl önce

Hani diyir ya, korolam ki;
Evet, korolam ki, doğal kelem bulmakta zorlanıyoruz.
İnsan mantıken diyor ki, arkadaş başta Bayburt olmak üzere genelde hayvan kalmadı ki, doğal gübre ile üretim yapılsın veya doğal olarak tavsiye edilen hazır gübrelerde, pahalı, bu neden ile ilaçlı gübre ile genelde üretim yapılıyor. Bu haberde olduğu gibi doğal üretim kelemi ise, yapandan ALLAH razı olsun, bol bereketli kazaçlar diliyorum.