Ahır Yapımı Projelerine 44 Milyon TL’lik Başvuru

Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen ahır yapımı hibe programına Bayburt'tan toplam yatırım tutarı 44.960.000,00 TL olan 181 proje başvurusu yapıldı.

Ahır Yapımı Projelerine 44 Milyon TL’lik Başvuru
Bayburt Postası - Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen ahır yapımı hibe programına Bayburt'tan toplam yatırım tutarı 44.960.000,00 TL olan 181 proje başvurusu yapıldı.

Bayburt Milletvekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu, Bayburt’ta hayvancılığın en önemli sektör olduğunu belirterek bu alanda yürütülen projelerin ilin ekonomisine büyük katma değer sağlayacağını belirtti.

Milletvekili Kavcıoğlu yaptığı açıklamada, “Bayburt; mera alanları, hayvan ırk kalitesi ve yetiştiricilik konusundaki çiftçilerimizin birikimi ile hayvancılık alanında önemli bir potansiyele sahip. Sayın Bakanımızın özel önem verdiği sulama projeleri ile yakın zamanda işlenebilir tarım arazilerindeki sulama oranı % 70’in üzerine çıkacak. Bu doğrultuda hayvancılık altyapımızın geliştirmemiz için bu projeler ayrı bir öneme sahip. Çiftçilerimizin bu projelerden yararlanması noktasında en önemli tapu mülkiyet sorunudur. Bu konuda projelerden yararlanmak isteyen çiftçilerimize alternatif arsalar üretmek amacıyla İl Özel İdaremiz, Tarım Müdürlüğümüz ve Milli Emlak Müdürlüğümüz üzerinden ortak çalışma yürütüyoruz" dedi.

Ahır yapım projelerine 181 adet proje başvurusu olmasının önemli bir gelişme olduğunu belirten Milletvekili Kavcıoğlu, “Geçen yıldan devam eden 90 proje bulunmakta. Dolayısı ile proje üretme noktasında Bayburt’un alışılmışın dışında yüzlü rakamlara ulaşması bu konuda yapılan çalışmaların etkinliğini göstermektedir. Başvurusu yapılan bu projelerin hayata geçirilmesinde çiftçilerimize gereken desteği sağlayarak ilimiz hayvancılığına kazandırmış olacağız” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.