90 bin dekar arazi sulanamıyor!

Aydıntepe, Arpalı ve 18 köydeki araziler sulanamıyor.

90 bin dekar arazi sulanamıyor!
Bayburt Postası - Aydıntepe, Arpalı ve 18 köydeki araziler sulanamıyor. Başkanı ve yönetim kurulu istifa eden Aydıntepe Sulama Birliği’nin DSİ tarafından yürütülen fesih işlemleri halen devam ederken, Kaleardı ve Çatıksu regülatörlerinden sulama kanallarına suyun verilmeyişi çiftçiyi zor duruma soktu.

Her geçen günün aleyhlerinde olduğunu ve hafta içerisinde suyun verilmeyişi halinde mahsulün kuruyabileceğini söyleyen vatandaşlar Devlet Su İşleri’ni işi geciktirmekle suçluyor. Birlik yönetiminin fesih kararının 2016 Ocak ayında DSİ’ne ulaştırıldığını belirten vatandaşlar, fesih işlemlerinin 6 aydır tamamlanamadığını belirttiler.

Bakan Ağbal devrede

Yaşanan süreçte SGK ve maliyeye olan borçlar dolayısıyla birlik başkanının mal varlığına el konulmuş, birlik yönetimi de  2014 yılında fesih kararı almıştı. Kararın DSİ tarafından kabul edilmemesinin ardından 2015 yılını faaliyetsiz geçiren birlik yönetimi aralık ayında ise başkanla birlikte görevlerinden istifa etmişlerdi. Konuyu yakından takip eden Maliye Bakanı Naci Ağbal, birliğin Özel İdareye devredilmesi için girişimlerin başlatılması ve tüm borçların ödenmesi yönünde talimat vermişti.

7 kişi mağdur mu olacak?

Öte yandan birliğin Özel İdare'ye devredilmesi halinde çalışan 7 kişinin akıbeti de merak konusu. 2001 yılında kurulan Aydıntepe Sulama Birliği'nin Özel İdare'ye devredilmesi halinde 16 yıldır birliğe hizmet veren 1 teknisyen, 1 sayman ve 5 su dağıtrım işçisinin akıbeti şimdilik belli değil. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Köylü 8 yıl önce

Köylü madur esnaf madur vatandaş madur bu nasıl bir şehir.

Avatar
Bayburtlu 8 yıl önce

Kardeşim şehirde evlerde şu akmıyor arazide su akmıyor Allah ınızdan bulun inşaAllah.

Avatar
Gazeteci 8 yıl önce

Sayın gazeteci arkadaş sizi takdir etmek gerekir sizin gibi 2 veya 3 gazeteci daha cesaretle bu sıkıntıları dile getirse emin olunuzki bu şehir adam olur.

Avatar
halil 8 yıl önce

ey sevgili hemşehrilerim öyle bir memlekette yaşıyoruzki. c.başkanı, var, b.bakanı var, bakanı var. m.vekilleri var. % 80 oy almış bir hökümeti var. arkası dağ gibi kuvvetli. ama ne yazıkkı sahibi yok. koca koca kanallar yıllardır susuz. fabrika açacaklarına, parelel ayağına fabrika kapatan bir zihniyet. bu oyları verenler memleketi açılışlarda hatırlayan bu yetkililere bu sorunlarını söylemezde sadece şakşakcılık mı yaparlar. hiç mi hiç acıyorum. sadece yazıklar olsun diyorum.

Avatar
ALOŞ 8 yıl önce

Elemanlarda kendilerine yeni iş bulup mutlu olurlar. Bu kadar arazi susuz kalıyor kimse ses çıkarmıyor da.