90 ahır yapımı projesi kabul edildi

Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) kapsamında, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen ahır yapımı hibe programı çerçevesinde kentte 90 projenin kabul edildiğini bildirdi.

90 ahır yapımı projesi kabul edildi
Bayburt Postası - Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) kapsamında, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen ahır yapımı hibe programı çerçevesinde kentte 90 projenin kabul edildiğini bildirdi.

Karabulut, yaptığı yazılı açıklamada, DOKAP'ın 10-50 baş hayvan için ahır, 100-200 baş arası hayvan için ağıl yapımı ile  tadilatına yönelik yüzde 50 hibe desteği sağladığını belirtti.

Bayburt'tan bu kapsamda proje teklif süresi içerisinde 282 proje müracaatı aldıklarını ifade eden Karabulut, şunları kaydetti:

"Ekonomisi hayvancılığa dayanan ilimiz için en önemli proje başlığı olan ahır projelerinden illimiz çiftçilerinin yararlanabilmesi için yaklaşık 4-5 ay yoğun bir çalışma yürüttük. Bu kapsamda bir yandan köylerde gece eğitimleri ile projelerin detayları anlatılırken bir yandan da tapu sorunu olan çiftçilere hazineden yer satışları sağlandı. Yine bu kapsamda bazı köylerde toplu hayvancılık merkezleri planlandı. Tüm bu çalışmalar neticesinde oluşan 282 adet proje başvurusu Bayburt için rekor sayılabilecek bir rakamdır. Bakanlığımızca yapılan değerlendirme neticesinde bütçe imkanları doğrultusunda 90 proje kabul edildi."

Karabulut, kabul edilen 90 adet ahır projesinin toplam kapasitesinin yaklaşık 5 bin büyükbaş hayvan olduğunu ve toplam yatırım tutarın ise yaklaşık 27 milyon lira olduğunu bildirdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.