50 Ahır Projesine 6 Milyon TL’lik Hibe Desteği

50 proje karşılığı 6 milyon TL'lik hibe desteği tahsis edildi.

50 Ahır Projesine 6 Milyon TL’lik Hibe Desteği
Bayburt Postası - 2017 yılında 181 çiftçinin müracaat ettiği DOKAP ahır yapımı hibe projeleri için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca Bayburt'ta 50 proje karşılığı 6 milyon TL'lik hibe desteği tahsis edildi.

Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) kapsamında 10-50 baş hayvan için ahır, 100-200 baş hayvan için ağıl yapımına yüzde 50 hibe desteği sağlanan projede, çiftçilerin kendi işçilikleri de dikkate alındığında yatırım maliyetini önemli ölçüde karşılıyor.

Konu hakkında açıklama yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulkadir Karabulut şunları belirtti. 

"Bayburt gibi hayvancılığın ekonominin temelini oluşturduğu bir ilde, hayvancılık altyapısının geliştirilmesi için bu projeler çok önemli. Hatta en çok üzerine düşmemiz gereken projeler. 2015 yılında başlayan projeler kapsamında 2015 yılında Bayburt'tan 10 proje başvurusu yapılmıştı. Dolayısı ile bu projeleri çiftçilerimize daha iyi anlatmamız gerektiğine karar verdik. 2 yıldır kış aylarında köy köy gezerek akşamları köy toplantıları yaptık ve bu projeleri anlattık. Nihayetinde 2016 yılında Bayburt'tan 282 proje başvuru yapılmış bu projelerden 90 tanesi hibe desteği kapsamına alınmıştı ve en çok proje çıkaran dördüncü il olmuştuk.

Bu yıl kış döneminde yapılan yoğun çalışmalarımız neticesinde toplam yatırım tutarı 44,8 milyon TL olan 181 proje başvurusu oldu. Bakanlığımızca yapılan değerlendirmede ilimize toplam yatırım tutarı 12 milyon TL olan 50 projelik kontenjan tahsis edilmiştir. Burada şunu özellikle belirtmem gerekiyor. 50 proje kabul edilmiş ve kalan 131 proje reddedilmiş anlamını çıkarmamamız lazım. Biz tahsis edilen proje sayısına göre ve ödenek miktarına göre gerçekleşme yapacağız. Geçen yıldan kalan ödenekler, bu yılki projelerde arsa- ruhsat veya ekonomik sorunlarla projelerini yapamayacakların yerine hemen sıradan diğer projeleri ekliyoruz. Dolayısı ile 181 projenin tamamı için proje sahiplerine bu destekten yaralanma fırsatını sunacağız.

Bayburt'ta hayvancılığın çok önemli bir yeri olup, bölge içerisinde bu anlamda önemli bir potansiyele barındırmakta ve gelecek için Bayburt'un ekonomi istihdam üretim alanlarını başında gelmektedir. İlimizde hayvancılığı altyapısını geliştirmek içi bu projeler sadece çiftçilerimiz için değil il ekonomisi içinde stratejik öneme sahiptir. Dolayısı ile bu projeleri ildeki ilgili tüm birimler ve paydaşlar olarak sahiplenmemiz lazım."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Baybars 7 yıl önce

Koyden gocu ve ciftciligi hayvanciligi sevdirmek icin koyleri yasanacak hale getirmeliyiz mesela alt yapi ve cevre duzenlemesi olan koylerimizde yasami kolaylastirirsak gocu onlemis oluruz

Avatar
kemal 7 yıl önce

gökçedere beldemizde temiz su içmek istiyoruz...yıl 2017 utanın be temiz suyu bile çok görüyorsunuz insanlara...