Yusuf Ziya Yıldızoğlu, 65 kiloda Dünya Şampiyonu

Bayburtlu Bilek Güreşi Sporcusu Yusuf Ziya Yıldızoğlu adını dünya şampiyonluğuna yazdırdı.

Yusuf Ziya Yıldızoğlu, 65 kiloda Dünya Şampiyonu
Bayburt Postası - Romanya’da yapılan Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’nda 65 kiloda katılan Yusuf Ziya Yıldızoğlu, sağ kolda dünya şampiyonu oldu.

Yusuf Ziya Yıldızoğlu finalde Rus rakibi Egor Farniev’i de rahat bir maçla geçerek ismini dünya bilek güreşi tarihine altın harflerle yazdırdı.

Asker selamı çaktı!

Yıldızoğlu, altın madalyasını almak için çıktığı kürsüde İstiklal Marşı okunurken, asker selamı ile Mehmetçik’e de selam gönderdi.



Dünya Şampiyonu olacağım demişti!

2017 yılında Polonya'nın Katowıce şehrinde yapılan Avrupa şampiyonasında üçüncü olan Yusuf Ziya Yıldızoğlu, o dönem gazetemize yaptığı açıklamada hedefinin dünya şampiyonluğunu olduğunu söylemişti.

Romanya’daki dünya şampiyonluğunun ardından da gazetemize bir açıklama yapan Yıldızoğlu, “İlk kez dünya şamiyonu oldum ama bu son olmayacak. İnşallah çalışmalarımız devam edecek, ülkemizin adını daha birçok kez buralarda duyuracağız. Türk Bayrağını göndere çekmenin gururunu yaşıyorum. Barış Pınarı Hareketi’ndeki Mehmetçiğimize de selam gönderiyor, bu madalyayı da tüm şehit ailelerimize ve mehmetçiğimize armağan ediyorum. Yaşasın ve hep var olsun Türkiye Cumhuriyeti Devleti.”

6 yıl önce bilek güreşine başlamıştı!

Öte yandan Dünya Şampiyonu Yusuf Ziya Yıldızoğlu, bundan 6 yıl önce Bayburt’ta bilek güreşi sporuna başlamıştı. İlk senesini es geçen ve sonraki yıllarda Türkiye dereceleri kazanmaya başlayan Yıldızoğlu, 2017 yılında Avrupa Şampiyonası’nda üçüncü olmuştu. Romanya’da dünya şampiyonluğuna ulaşan Yıldızoğlu, halen Gümüşhane Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksel Okulu 4. Sınıf öğrencisi olarak eğitimini sürdüyor ve şampiyonalara Gümüşhane adına katılıyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ali 4 yıl önce

MaşAllah ALLAH nazardan saklasın başarılarının devamını dileriz