Yusuf Yıldızoğlu Avrupa üçüncüsü

Bayburtlu Bilekçi Yusuf Ziya Yıldızoğlu, 65 kilo büyükler kategorisinde Avrupa üçüncüsü oldu.

Yusuf Yıldızoğlu Avrupa üçüncüsü
Bayburt Postası - Bayburtlu Bilekçi Yusuf Ziya Yıldızoğlu, 65 kilo büyükler kategorisinde Avrupa üçüncüsü oldu. Polonya’da gerçekleşen şampiyonaya Türk Milli Takımını temsilen katılan Yıldızoğlu, yurda bronz madalya ile döndü.

4 yılında Avrupa derecesi

4 yıl önce bilek güreşine başlayan üç Türkiye şampiyonluğu, iki üniversiteler arası Türkiye şampiyonluğu, bir de Türkiye ikinciliği bulunan Yusuf Yıldızoğlu, Avrupa’da da ismini duyurdu. 14-21 Mayıs tarihleri arasında Polonya'nın Katowıce şehrinde düzenlenen Bilek Güreşi Avrupa Şampiyonası’nda Türk Milli Takımını temsilen katılan Yıldızoğlu, büyükler kategorisnde takımının yüz akı oldu. Yusuf Yıldzıoğlu’nun 65 kiloda Avrupa üçüncüsü olduğu şampiyonada, ikinci Georgia’dan Vıblıanı Jambulı, birinciliği ise Rus sporcu Cherkasov Oleg kazandı.

"Türk Bayrağını göndere çekmenin gururunu yaşamak çok başka"

40 ülke katıldığı şampiyonada ay-yıldızı göndere çeken Yıldzıoğlu, turnuva ile ilgili değerlendirmede bulundu. Kariyerinde ilk kez bir Avrupa derecesi aldığını söyleyen Yıldızoğlu, önümüzdeki hedefinin Dünya Şampiyonası olduğunu söyledi. Eylül ayında Macaristan’da düzenlenecek Dünya Şampiyonası’nda da Türkiye’ye madalya armağan edebilmek için çok iyi hazırlanacağını söyleyen Yıldızoğlu, “Yabancı bir ülkede Türk Bayrağını göndere çekmenin gururunu yaşamak çok başka. Bundan daha büyük bir onur olmazdı benim için. Dünya şampiyonasına çok iyi hazırlanıp dereceler alacağım inşallah” dedi.

Yıldızoğlu, antrenörü Tuncay Başaran, kulüp başkanı Ünal Çelik ve Belediye Başkanı Mete Memiş’e kendisine verdikleri emek ve destekten dolayı teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.