'Yumruk' gibi mesajlar!

Türkiye Boks Şampiyonası’na sayılı günler kala Bayburtlu boksörler hazırlıklarını sürdürüyor. 18-22 Aralık tarihlerinde Karabük’te yapılacak şampiyonada Bayburtlu 12 boksör mücadele edecek. Fenerbahçe’den 4, Elazığ ve Adıyaman adına 1’er boksörün de mücadele edeceği turnuva için çalışmalarına Türk Milli Takım Antrenörü Seyfullah Dumlupınar nezaretinde sürdüren Bayburt Boks takımı antrenman programını sıklaştırdı.

'Yumruk' gibi mesajlar!
Bayburt Postası - Türkiye Boks Şampiyonası’na sayılı günler kala Bayburtlu boksörler hazırlıklarını sürdürüyor. 18-22 Aralık tarihlerinde Karabük’te yapılacak şampiyonada Bayburtlu 12 boksör mücadele edecek. Fenerbahçe’den 4, Elazığ ve Adıyaman adına 1’er boksörün de mücadele edeceği turnuva için çalışmalarına Türk Milli Takım Antrenörü Seyfullah Dumlupınar nezaretinde sürdüren Bayburt Boks takımı antrenman programını sıklaştırdı.

Bayburt Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Cengiz Karakaşoğlu ve Boks İl Temsilcisi Ertuğrul Akagündüz’ün de yakından takip ettiği antrenmanlar hakkında bilgi veren Milli antrenör Seyfullah Dumlupınar, Bayburt Postası’na yaptığı açıklamada, Bayburt’ta yapılan gruplarda alınan başarıyı önemsemediklerini ve her zaman için çıtayı daha yüksek tutmak istediklerini belirtti.

Dünya genelinde Bayburtlu boksörlerin aldığı başarının büyük bir gurur olduğunu ama Bayburt’ta alınan başarının küçük görüldüğünü belirten Dumlupınar,  “Bayburt’ta yapılan turnuvada 6 madalya aldık. Bu bir başarıdır ama biraz da bizim hedef çıtamızın altındaki bir başarıdır. Siz de biliyorsunuz ki bizim bazı sporcularımız Fenerbahçe adına ringe çıkıyor. Önder Şipal, Onur Şipal, Murat Temur ve Burak Daştan, bunlar 1 numara olan boksörler. Diğer sporcularımız da Fenerbahçe’den ayrı olan sporcularımız ve Bayburt’u burada Trabzon’un da önünde birinci yaptılar. Bu büyük bir şey gerçekten. Ben bu başarıyı çok önemsemiyorum ama başarı. Mesela bu sene Bayburt’a gelen madalyalara bakıyorum. Dünya üçüncülüğü, Avrupa üçüncülüğü, Üniversite Oyunları üçüncülüğü geldi. Bunlar büyük başarılar. Ama Bayburt’ta dikkate alınmıyor. Misal gruplarda 4 şampiyon çıkardık. Adam diyor ki, ‘sadece 4 tane mi?’ Zaten 10 siklet var” dedi.

“Siyasilerimiz sporun gücünün farkına varsın”

Bayburt’ta şampiyonaların sürekli yapılması gerektiğini ve bunun için siyasiler ve bürokrasiden destek istediklerini söyleyen Dumlupınar, “Siyasilerimiz ve bürokrasilerimizden ricamız bu tür organizasyonları daha çok Bayburt’a getirmek için çaba göstersinler. Bayburt esnafı için de Bayburt’un reklamı içinde bu çok önemli. Dünya’da bugün en iyi reklam aracı spor. Bu tür organizasyonlarda bu tür baskılarla alınıyor. Sıraya konulmuş bir şey yok yani. Milletvekillerimiz ve siyasilerimizden bunu istiyoruz. İstanbul’da yapılsa İstanbul’a ne katkısı olur ama Bayburt gibi yerler için bunlar çok önemli” diye konuştu.

Şampiyona oynanırken sporculara ödül duyurusu yaparak motivasyonlarına üst seviyeye çıkaran Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Bayburt Grup Koordinatörü Hikmet Şentürk’e de teşekkür eden Dumlupınar, Milli Takım programına değindiği konuşmasında şunları söyledi:

“Büyüklerde faaliyet olmadığı için Genç Milli Takım sorumluluğunu aldım. 2014’te Gençlik Olimpiyatları var. Ocak’ın 4’ünde Türkiye Şampiyonası var. Nisan’da Bulgaristan’da Dünya Şampiyonası var. Bulgaristan’da ilk 4’e giren sporcularımızla Haziran ayında Çin’de Gençlik Olimpiyatları var. Oraya katılacağız. “

Karakaşoğlu: “Gözgeç, haklıdır ve ona göre adım attık”

Bayburt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, Bayburt’ta yapılan şampiyonada emeği geçen herkese teşekkür ettiği konuşmasında, şampiyona esnasında Bayburt Spor Salonu’nun yeterli olmadığını ifade eden Boks Federasyon Başkanı Eyüp Gözgeç’in haklı olduğunu ve bu yönde adımlar atıldığını söyledi.

Karakaşoğlu, yeni salon için arsa sorunu olduğunu ve belediye ile görüşmelerin devam ettiğini belirttiği açıklamasında, “İnşallah yeni salona kavuşuruz. Salon eski yaklaşık 30 yıldır Bayburt’a hizmet veriyor. Tadilatlarla bugünlere gelmiş bir salon. Bayburt’un daha güzel ve modern salona ihtiyacımız var. Bu herkes tarafından biliniyor. Yeni bir salon Bayburt’a tabiî ki yapılabilir. Arsa sıkıntısını çözdüğümüz anda bu salon yatırımının Bayburt’a geleceğine inanıyorum. Bu konuda da sayın Belediye Başkanımızla görüştük. Hayvan Pazarı bölgesinde yer alan havuz tesisimizin yanında bir yer verebileceklerini ifade ettiler. Bizler bunu takip edeceğiz. Bu arsayı aldığımız takdirde salon projesini 2014 veya 2015 yılında yatırım programına koyacağız. Bunun geçeceğine de cani gönülden inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Akagündüz: “Destek yetersiz”

Boks İl Temsilcisi Ertuğrul Akagündüz ise, “Bayburt’ta yapılan şampiyonada aldığımız 4 madalya çok iyi bir başarı. İl bazında 4 altın madalya alan il yok. Altın umudumuz olan Ünal Güleç sakatlandı. Servet Yıldırım’ın son maçında almış olduğu yanlış bir ihtar sonucu ikinci oldu. 6-7 şampiyonluk bekliyorduk. Bu salonda dünya derecesi bulunan sporcularımız hep var oldu ama her zaman söylediğimiz gibi destek yetersiz” dedi.

Dertli şampiyon adayları


Şampiyonaya sıkı bir antrenman programıyla hazırlanan sporcular ise Karabük’te yapılacak şampiyonadan beklentilerini aktardı. Karabük’te sikletlerinde Türkiye’nin en iyisi olmak için ringe çıkacak olan sporcularımızdan Fatih Dumlupınar, “Karabük’te şampiyonaya iyi hazırlanıyoruz. Bizim takım ruhunu bilmemiz lazımdı. Sabah biri geliyor, diğeri geç geliyor. Bize birazcık ilgi göstersinler” dedi. Şampiyonada madalya bekleyen Barış Bostancı da, kamp yeri ile ilgili sorun yaşandıklarını anlattı. Bostancı, “Çok güzel hazırlanıyoruz. Ağır antrenman programımız var. İyi sonuçlar alacağız. Buradaki Türkiye Şampiyonası’nda ne kalacak, ne de kamp yapacak bir yerimiz yoktu. Boksa destek verilmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Bayburt Boks Takımı’nın en iddialı isimlerinden biri olan milli sporcu Sefa Karadeniz ise Bayburt'un boksta ülkenin en iyi illerinden biri olduğunu fakat ilgi görmediklerini söyledi. 12 yıl boyunca boks yaptığını hatırlatan Karadeniz, bu süreçte destek görmediğine dikkat çekerek şöyle konuştu:

“Bundan sonraki maçlarımızda alacağız. Yoğun idman dönemimiz devam ediyor. İlk hediyelerimiz aldık. Karabük’te inşallah 75 kiloda şampiyon olacağım. Eksiklerimiz var, maalesef ilgi görmüyoruz.  Bayburt boksta Türkiye’nin en iyi illerinden biri ama Bayburt’ta bizim değerimiz bilinmiyor. Örnek vereyim ben Avrupa ikincisi oldum, kimse bunu bilmedi, teşekkür etmedi. Maddi olarak değil, manevi olarak ta bir şey duymuyoruz. 12 yıldır boks yapıyorum, destek görmedim.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.