Yendiği rakibiyle finalde karşılaşacak

Milli Boksör Onur Şipal, AIBA Pro Boxing turnuvasında kazanmaya devam ediyor.

Yendiği rakibiyle finalde karşılaşacak
Bayburt Postası - Milli Boksör Onur Şipal, AIBA Pro Boxing turnuvasında kazanmaya devam ediyor. Turnuvanın yarı final maçında Ukraynalı boksör Denys Lazarev'le karşılaşan Şipal, 6 raundun tamamında ezici üstünlüğünü hissettirdiği maçı sayı ile kazandı. 6 raundun tamamını alan Şipal, ocak ayında çıkacağı final maçını aldığı taktirde hem 69 kiloda turnuvanın şampiyonu olacak hem de Rio Olimpiyatları'na direk katılmaya hak kazanacak.

Azerbaycan Türkleri desteğini sürdürdü

Azerbaycan'ın Bakü şehrinde gerçekleşen turnuvada saat 18.45'te ringe çıkan Şipal'i, ilk maçından beri destekleyen Azerbaycanlılar yarı final maçında da yalnız bırakmadı. Maç boyunca coşkunun eksik olmadığı salonda sık sık 'Onur' sesleri yükseldi.



Şipal: "Altın kemer Türklerin olacak"

Türk Milli Takımı ve Bayburt Boks takımının antrenörü Seyfullah Dumlupınar nezaretinde maça çıkan Şipal, İdman Azerbaycan televizyonundan canlı yayınlanan maçın ardından bir açıklama yaptı. Şipal, kendisini destekleyen Azerbaycan Türklerine teşekkür ederek, "Artık önümüzde tek bir maç kaldı. İnşallah 24 Ocak'taki maçımızı da alacağız. 24 Ocak'ta altın kemer Türklerin olacak" dedi.

Dumlupınar: "Hedefimiz altın kemer ve Rio Olimpiyatları"

Maç sonrası Bayburt Postası'na açıklamada bulunan antrenör Seyfullah Dumlupınar ise şunları söyledi:

"Bir engeli daha geride bıraktık. Hedefimiz 24 Ocak'taki final maçını da alarak altın kemeri kazanmak ve olimpiyatlara direk katılmak. Bunu başaracağız.

Galibiyeti öncelikli olarak Bayburt'umuza, Fenerbahçe Spor Kulübümüze ve Türk Milli Takımımıza armağan ediyoruz" dedi.





Finaldeki rakip tanıdık

Öte yandan her siklette şampiyon olan sporcunun olimpiyat vizesi alacağı turnuvada yarı finali de rahat geçen Şipal, 24 Ocak'ta final maçına çıkacak. Şipal'in finalde karşılacağı rakip ise turnuvanın ikinci maçında 6-0 sayı ile geçtiği Kenyalı Boksör Rayton Okwiri. Onur Şipal haricinde turnuvadaki tüm maçlarını kazanan Kenyalı Boksör 69 kiloda finale çıkmaya hak kazandı. 29 Kasım'da karşılaştığı Kenyalı rakibi Rayton Okwiri'ye tek raunt bile vermeyen Şipal, 24 Ocak'ta ise olimpiyat ve altın kemer için yeniden ringe çıkacak.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.