Türk Boksu 'Dumlupınar'a emanet edildi

Bayburt'ta boksun yükselişindeki en büyük pay sahibi olan Seyfullah Dumlupınar, Türk Boks Milli Takımı'nın baş antrenörlüğüne getirildi.

Türk Boksu 'Dumlupınar'a emanet edildi
Bayburt Postası - Bayburtlu sporcular Türk boksunda ses getirmeye devam ediyor. Bayburt'ta boksun yükselişindeki en büyük pay sahibi olan Seyfullah Dumlupınar, Türk Boks Milli Takımı'nın baş antrenörlüğüne getirildi. 

Halen milli takım antrenörü olan Dumlupınar, Türk Boks Federasyonu'nun aldığı kararla Milli Takımdaki en yetkili isim oldu. 

Dünya Boks Birliği'nin (WBS) AIBA Pro Boxing turnuvasının da tek sorumlusu olan Dumlupınar, Milli Takımın Kastamonu kampında çalışmalarını sürdürüyor.

Kübalı ve Rus yerine kendi öz evladı

Geçmiş yıllarda sürekli baş antrenörlüğe Kübalı ve Rus boksörleri getiren Türk Boks Federasyonu bu kez Milli Takımı kendi evladına teslim etti. Son yıllarda yetiştirdiği sporcularla adından sıkça söz ettiren Dumlupınar, Bayburt boksunun yükselmesindeki en büyük pay sahibi.


'Hocaların hocası'

Seyfullah Dumlupınar Türk Boksu açısından çok önemli bir belgenin de sahibi. Dünya Boks Birliği (AIBA) tarafından dünyada sayılı kişilere verilen ve kendi ülkelerindeki hocalara puan verme yetkisini veren belgenin sahibi olan Dumlupınar, bu belgenin Türkiye'de verildiği tek isim. 

Dumlupınar: "Onur duydum"

Öte yandan Türk Boks Milli Takımı'nın Kastamonu'da gerçekleştirdiği kampa katılan Seyfullah Dumlupınar, Bayburt Postası'na yaptığı açıklamada, "Çok önemli bir göreve getirildim. Onur duydum, sorumluluğumun bilincindeyim. Bugün kampı başlattım. Bayburt'tan Onur Şipal, Önder Şipal ve Hakan Çiğdem kampımızda çalışmalarını sürdürüyor. İnşallah hem Bayburt'umuzu hem de ülkemizi en iyi bir şekilde temsil edeceğiz. Ben tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Dua edin" diye konuştu.     

Akagündüz: "Gururlandık"

Bayburt Boks İl Temsilcisi Ertuğrul Akagündüz ise, Seyfullah Dumlupınar'ın çok önemli bir göreve getirildiğini ifade ederek, "Allah yardımcısı olsun. Çok önemli bir göreve getirildi ve çalışma arkadaşları olarak gurur duyduk. Yüzünün akı ile bu görevi yerine getireceğine inancımız tam. Bu karar hem Bayburt açısından hem de Türk Boksu açısından oldukça yerinde. Ben federasyonumuza teşekkür ediyor, Seyfullah hocama ve ekibine başarılar diliyorum" dedi.   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İsmail ÇARPATAN 8 yıl önce

ALLAH (c.c.) utandırmasın, başarılarını daim eylesin. Gurur duyduk, duacıyız...

Avatar
hasanzerli 8 yıl önce

Gururluyuz. Seyfullah Hoca' ya bize bu gururu yaşattığı için çok teşekkür ederiz.