Türk Boks Milli Takımı, olimpiyatlarda Seyfullah Dumlupınar'a emanet

Bayburt’tan yetişen ve Türk spor tarihinin önemli isimleri arasına ismini yazdıran Seyfullah Dumlupınar, Türk Boks Milli Takımı Baş Antrenörü oldu.

Türk Boks Milli Takımı, olimpiyatlarda Seyfullah Dumlupınar'a emanet
Bayburt Postası - Geçtiğimiz günlerde Antalya’da düzenlenen Balkan Şampiyonası’nda milli takımın başında bulunan Dumlupınar, 2020 yılında Tokyo’da düzenlenecek olimpiyatlarda da baş antrenör olarak görev yapacak. Dumlupınar'ın hedefi Türkiye'ye olimpiyat şampiyonu boksör kazandırmak.

Türkiye Boks Federasyonu'nca göreve getirilen Seyfullah Dumlupınar ayağının tozu ile Balkan Şampiyonası'na katıldı. Şampiyonada Türk Boks Milli Takımı takım halinde Balkan Şampiyonu oldu. 

Türk boksunda hocaların hocası olarak da bilinen Seyfullah Dumlupınar, yeni görevi ile ilgili yaptığı açıklamada, “Türkiye’yi olimpiyatlarda en iyi şekilde temsil edilebilmek için azimle çalışacağız. Ülkemize olimpiyatlarda altın madalya sahibi şampiyon boksör kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.

Türk Milli Takımı Balkan Şampiyonu

Antalya’da düzenlenen Balkan Şampiyonası’nı değerlendiren Dumlupınar, “6 sporcumuz finale kaldı, 5’i Balkan Şampiyonu oldu. 1’i ikinci, 2 sporcumuz da üçüncü oldular. Takım halinde ise Balkan Şampiyonu olduk” diye konuştu. 

Olimpiyatlar öncesi yaşanacak süreci de anlatan Dumlupınar, 22-27 Aralık tarihleri arasında Erzurum'da Türkiye Şampiyonası yapılacağını ve turnuvada olimpiyatlara katılacak sporcuların belirleneceğini belirterek, “Sonrasında bu sporcularımızla Mart ayında Londra’da, Mayıs ayında ise Paris’te olimpiyat elemelerine katılacağız. Bu iki elemede maksimum derecede olimpiyat vizesi alıp, Ağustos ayında Tokyo’da yapılacak olimpiyatlara katılacağız” diye konuştu. 

Antalya’da yapılacak Türkiye Şampiyonası’nda Bayburtlu sporcuların da yer alacağını, Önder ve Onur Şipal kardeşler ve Ahmet Çikot’un şampiyonaya katılacağını aktaran Dumlupınar, “Türk boksunu, ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
murat 4 yıl önce

amcam derdi ki Bayburt'ta spor camiasının tanıdığı en ahlaklı sporcudur. bunu yaşayarak gördüm, canı gönülden başarılar dilerim kıymetli ağabeyim..