Trabzon'un yeni 'Arena'sı resmen açıldı

Ve Trabzonspor yeni stadyumuna kavuştu... İşte açılış töreninde yaşananlar...

Trabzon'un yeni 'Arena'sı resmen açıldı
Trabzonspor'un 41 bin 461 koltuk kapasiteli yeni stadı Akyazı Arena görkemli bir törenle açıldı. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Akyazı'daki spor kompleksinde stada Şenol Güneş adının verildiğini açıkladı.



İşte açılış töreninde yaşananlar:

Akyazı Stadı'na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gelmesinin ardından 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımız ve Katar Milli Marşı çalındı. Tribünlerden "Şehitler ölmez vatan bölünmez" tezahüratları yapılırken, asker ve polislere çiçekler verildi. Akyazı stadının açılışında şehitler için Kuran-ı Kerim okundu. Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta'nın ardından Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuşmalarını yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelip bir konuşma yaptı ve açılış kurdelesini kesti.


İLK GOL RECEP TAYYİP ERDOĞAN'DAN

Açılış töreninde Trabzonspor'un efsane futbolcularının yer aldığı bir gösteri maçı düzenlendi. Maçtan önce sahaya inen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni stadyumda ilk başlama vuruşunu yaptı. Daha sonra penaltı atışı için topun başına geçen Erdoğan, Metin Aktaş'ın koruduğu kaleye şutu çekerek Şenol Güneş Stadı'ndaki ilk golü kaydetti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI

"Bir olacağız. Diri olacağız. Kardeş olacağız. Hep birlikte Türkiye olacağız. Kardeşlerim şu anda içinde bulunduğumuz kompleks malum Şenol Güneş olacak. Biz Şenol Güneş kardeşimizle dünya üçüncülüğünü kazandık, Mill Takımımız'ın kaptanlığını yaptı, Trabzonspor'un kaptanlığını yaptı. Biz stadın adını da yine Şenol Güneş yapmaya karar verdik. Bizde güzel bir söz vardır. Marifet iltifata tabiidir. Biz bu ülkede emeği olanları ödüllendirmesini bilen bir milletiz. Bundan sonda açılışını yaptığımız bu muhteşem eserde emeği olan arkadaşlarım var. Bugün burada sadece stadın açılışını yapmıyoruz. Bir çok yatırımın açılışını yapıyoruz. Hepsi Trabzon'umuza armağan olsun. Dün Kayseri'deki hain saldırı nedeniyle bugün eğlence kısmını bir kenara koyduk. Bu acımıza gölge düşürmeyelim diye.

TERÖRÜN AMAÇLARINDAN BİRİ DE...

Terörün amaçlarından biri ülkemizi ve milletimizi asıl amacından ve görevlerinden vazgeçirip kendi gündemine çekmek. Biz hedeflerimizi yatırımlarımızı yapmaya devam edeceğiz. İnşallah salı günü İstanbul'da Avrasya Tüneli'nin de açılışını da yapacağız. İsteğiniz kadar terör estirin. Bu milleti asla bölemeyeceksiniz. Ben inanıyorum ki onlar teröre koştukça benim milletim birilğe koşacak. Daha güçlü olacağız. Ve tek kişi bunlardan kalmayıncaya kadar devam edeceğiz. Şehitlerimiz ve gazilerimiz bu ülkemizi yeniden bir araya getirme mücadelesinin beratlarıdır. Her bir şehidimizin hatırası yüreğimizde yaşayacak. Terörle mücadelede Fırat Kalkanı operasyonunda 15 Temmuz'da verdiğimiz şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Bu güzel insanlara tekrar tekrar şu ifadeyle selamlamak istiyorum: Tek devlet, tek vatan, tek milliet, tek bayrak. İşte bizim rabiamız da bu. Böyle yürüyeceğiz.


40 BİN TÜRK BAYRAĞI

Stat açılışına olan yoğun ilgi nedeniyle stat çevresindeki yollar adeta kilitlenirken, heyet güçlükle stada ulaştı. Aynı zamanda çok sayıda taraftar ve öğrencilerden oluşan grup da Avni Aker Stadı’ndan sahile kadar yaptıkları veda yürüyüşünün ardından otobüslerle stada hareket ettiler. Açılış öncesi Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından stat koltuklarına 40 bin Türk bayrağı ve 7 bin de Katar bayrağı bırakıldı.

EFSANELER AÇILIŞTA GÖSTERİ MAÇI YAPTI

Resmi açılış öncesinde statta Trabzonspor belgeseli gösterildi, Trabzonsporlu eski futbolcular bir gösteri maçı yaptı. 80 Jenerasyonu’nda Şenol Güneş, Necmi Perekli, Ali Kemal Denizci, Serdar Bali, Mehmet Ekşi, Bekir Barçın, Necati Özçağlayan, Ali Yavuz, Hüsnü Özkara, Hüseyin Tok ve Turgay Semercioğlu forma giyerken, 90 Jenerasyonunda ise Metin Aktaş, Jacek Cyzio, Çağdaş Atan, Ünal Karaman, Orhan Kaynak, Lemi Çelik, Hami Mandıralı, Hamdi Aslan, İbrahim Yattara, Fatih Tekke ve Burak Yılmaz forma giydi.



TEMELİ 2013'TE ATILDI

24 Kasım 2013 tarihinde dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan Akyazı Stadı 41 bin 461 koltuk kapasitesine sahip. Trabzon’un Akyazı mevkinde denize dolgu yapılarak inşa edilen Akyazı Stadı, Türkiye'nin deniz yüzeyi doldurularak inşa edilen ilk stadı olacak. Fore kazık sistemi kurularak inşa edilen Akyazı Spor Kompleksi’nin etrafı da 24 saat yaşanılabilir şekilde tasarlandı. Türkiye’de ilklerin kullandığı Akyazı’da çatı sistemi de kendi kendini temizleme özelliğine sahip.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ALOŞ 7 yıl önce

Bayburt a da isterük