Topuzoğlu: “Ne olacağını bilmiyorum!”

Bülent Hocayı mutlu ve keyifli beklerken, hatta yeni sezonun şifrelerini konuşacağımızı umarken, tam tersi bir tablo çıktı karşımıza!

Topuzoğlu: “Ne olacağını bilmiyorum!”
Bayburt Postası - Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor’un başında Bayburt’un 12 yıllık profesyonel lig hasretine son veren teknik patron Bülent Topuzoğlu ile İstanbul’da bir araya geldik. 

Bülent Hocayı mutlu ve keyifli beklerken, hatta yeni sezonun şifrelerini konuşacağımızı umarken, tam tersi bir tablo çıktı karşımıza!

Doğrusu duyduklarımız bizi önce şaşırttı! Karşılaştığımız “belirsizlik" geçici bir durum mu, yoksa yönetimin başka planlarımı var? 

İşte bu soruyu aralayacak açıklamalar...

Röportaj: Selahattin Ekrekli

“Mukavelemiz bitti, henüz bir görüşme yapılmadı, karar yönetimin!”

BAL Liginde hedeflediğimiz şampiyonluğa ulaştık. El birliğiyle çok iyi işler yaptık. Şimdi yeni  görevler, yeni hedefler başlıyor. Tabi yeni sezonda hedefi belirleyecek olan yönetim. Daha henüz yönetimle konuşmadık. Yeni sezona dair düşünceleri nedir, bilmiyorum. Benden memnunlar mı? Tekrar takımın başında görmek istiyorlar mı? Bu konuda netleşmiş bir şey  yok. Her şey onların elinde. Biz görevimizi yaptık, onlarda karşılığını verdiler. Bir tek şampiyonluk primlerimiz kaldı, onları da yakın zamanda vereceklerdir.”

“Hedeflerimiz her zaman büyüktü!”

“Aslında konuşmalarımızda ve görüşmelerimizde hedef hep büyüktü. Başkanımız Abdurrahman Bey, "Ben küçük hedeflerle uğraşmam" der hep. Malatya’da ki final günü de aynı sözleri tekrarladı. Şu an için ne düşündüklerini bilmiyorum, her şey onların elinde.”

“Takımımız şampiyon oldu ve talepler de doğal olarak arttı!”

“Takımımız şampiyon olunca, bütün ekibimize ve oyunculara talepler arttı. Oyuncuları tutabilecek miyiz? Bilmiyorum. Mevcut takımdan oynayabilecek bir tek Elçin var. Onun dışında 6 kontenjan oyuncumuzu takımda tutmamız gerekiyor. Hepsi yaşa takılıyor. Bu arkadaşlar takımda nasıl tutulacak? Talipleri arttı ve bu talebe şahidim. Sürekli beni arıyor ve ‘ne yapalım, ne kadar daha bekleyelim, ne tavsiye edersiniz?’ diye soruyorlar. Aynı durum şahsım için de geçerli.”

“Yönetimden haber bekliyoruz”

“Sezon yaklaşıyor, taliplileri artan bir çok oyuncumuzu takımda tutmamız gerekiyor. Zaman daraldıkça da bu durum zorlaşacak. Bu yüzden çabuk karar vermemiz gerekiyor. Artık profesyonel ligdeyiz ve takımımızın mukaveleli tek bir oyuncusu yok. Şu an için sıfır bir kadroya sahibiz. Bu yüzden acele etmekte fayda var. Çok maç seyrettik, Konya’ya giderek finalleri de seyrettik, 3. lig maçlarını. Oyuncu düşüncemiz zengin. Tanıdığımız oyuncularda var. Ama sezon yaklaştıkça boşta olan iyi oyuncuların sayısı azalıyor.”

“İstediğimiz ve düşündüğümüz oyuncuların bir çoğu yeni takımları ile anlaştı!”

“Bizim en büyük artılarımızdan biri geçen sezon başı transferleri çok erken yapmıştık. İstediğimiz oyuncuları hemen almıştık. Fakat şu an, istediğimiz ve
düşündüğümüz oyuncuların bir çoğu yeni kulüpleriyle el sıkıştı. Tabi bu da şu an için büyük sıkıntı.”

“Oyuncularımıza transfer teklifleri geliyor!”

“Lig bitti ancak sağ olsunlar oyuncularımız devamlı arıyor. Geçen gün Hakkı’nın düğünü vardı. Şimdi Fatih’in düğünü var. Hayat devam ediyor ama bu çocuklar da doğal olarak bir  arayış içinde. Transfer teklifi alan oyuncularımız var. Bana soruyorlar, “hocam ne yapıyoruz?” diye... Yönetimimizin bir an önce mevcut oyuncularımız hakkında karar vermesi gerekiyor. Çünkü yönetimimiz de oyuncularımızın çoğundan memnun. Bu oyuncu kadrosu, başarılı bir sezona atarak 12 yılın ardından şampiyon yaptılar takımı. Hafife alınacak bir başarı değil bu. Yanılmıyorsam 154 takım içerisinden birinci takım olduk. Yani küçümsenecek bir başarı  değil. Bu takımı bu oyuncular bu noktaya getirdi. Bayburt’ta herkes hafta sonunu iple çekiyordu takımı seyretmek için. Bu çocuklar çok şeyi hak etti...”

“Verilen sözlerin hepsi tutuldu, sadece şampiyonluk primi kaldı...”

“Her oyuncumuz Bayburt’ta olmaktan dolayı, bu takımın formasını giymekten dolayı mutlu. Çünkü verilen sözlerin hepsi tutuldu. Bir tek şampiyonluk primi kaldı. Biraz gecikti ama inanıyorum ki bu sıkıntıda en kısa sürede giderilecektir.”

“Biz kalsakta kalmasakta transfer şart!”

“Biz kalsak veya gitsek, her halukarda transfer şart. En az 22 kişilik bir kadro lazım. Şu an 6 kontenjan oyuncumuz var. Elçin ve bir iki tane daha oyuncumuz var. Yani anlaşılması ve mukavele yapılması durumunda, 8 kişilik bir kadro olabiliriz. Bu kadroyu 22 veya 23’e çıkarmamız lazım. Yani takviye mutlaka olacaktır.”

“Bir çok oyuncumuz kontenjana takılıyor!”

“Çetiner, Süleyman, Sezgin, Yahya, Fatih, Hakkı, Turan ve Alper. Bu arkadaşlarımızın hepsi kontenjana takılıyor bu yıl. Bir de bunların yanına, zaten kontenjandan olan oyuncularımız var; Kazım, Recep Serkan, Erhan Namlı, Hakan.. Özellikle Kazım, Recep Serkan ve Erhan çok üst düzey performans gösterdi. Çok sağlıklı düşünmek ve öyle karar vermek gerekiyor. Tabi eğer devam edersek işimiz zor...”

Bayburt Group, Bayburt için büyük şans... Neden daha üst ligler olmasın!”

“Bayburt Group, Bayburt için büyük şans. Onlarla birlikte, profesyonel ligin en üst seviyesine çıkılabilir. Bayburt halkı da buna hazır. Bakıldığında her maç stat full doluyor. Gerçi gruplara bölünmeler var ama müthiş bir seyirci gurubumuz var. Stadımız çok güzel, yeniden düzenleniyor ve tribünler büyütülüyor. Bayburt her açıdan üçüncü lige hazır. Daha üst seviyede ki ligler? Neden olmasın. Bunu biraz da zaman gösterecek.”

“İlk BAL Ligi deneyimimdi ve şampiyonluk dışında bir düşüncem yoktu...”

“Antrenör olarak bütün liglerde çalıştım. PTT 1. Lig’de ve 2. Lig’de uzun süre çalıştım. BAL Ligi’ndeki ilk deneyimimdi ve şampiyonluk dışında bir düşüncem yoktu. Üstelik bu başarıyı geçmişte takım kaptanlığını yaptığım bir takımda yaşadım. Böyle bir başarının içerisinde benim imzamın da olması çok sevindirici. Gerçi şampiyonluk kutlamalarında bir baktım, benden daha çok katkıları olanlar var! (Gülüyor...) 

Şöyle bir ortama, etrafa bakayım dedim. Baktım ve ‘en az katkı benim herhalde’ dedim kendi kendime. Bu da bizim mesleğin cilvesi olsa gerek!”

“Kalırsam, daha iyi bir ekip yapacağıma inanıyorum!”

“Antrenörlük kariyerimde hiç bir zaman şampiyonluk sözü vermedim! Vermem de! Dünyanın en iyi oyuncularını bile getirseler böyle bir söz vermem. Ama planlarım, hedefim odur, onu düşünürüm. Bu sözü veren insan, doğru insan değildir. Bu benim fikrim tabi ki. Bu sözü verenler vardır muhakkak ama bu iş sözle değil sahada belli olur. Senin harcadığın parayı bir başkası da harcayabilir. Senin aldığın oyuncuyu bir başkası da alabilir. Neticesinde Türkiye’de özellikle Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş, bu takımlardan herhangi biri ikinci olduğu zaman başarısız kabul ediliyor. Onun için Türkiye’de bu tür sözlerin verilmesi doğru değil. İyi bir ekip yapacağımın sözünü verebilirim.” 

“Futbolda hatır olmaz!”

“Bir şey daha var... Bu konuda sezon başı çok eleştiri aldım ama sezon sonu herkes farkına vardı... Adamcılık, adam kayırma, kendi getirdiğimiz oyuncuları oynatma! Bu tür şeyler, bizde hiç bir zaman olmaz. Çünkü biz profesyoneliz. Futbolun içinden geldik. Futbolda hatır olmaz. Sezon başı getirdiğimiz oyuncularda ısrar ettik. Dediler ki; hatıra oynatıyor. Sezon sonu baktım, herkes bağrına basıyor, deli gibi alkışlıyor. Örneğin Recep Serkan.”

“Evet, şu an için bir belirsizlik söz konusu!”

“Şu an, evet bir belirsizlik var. Bu yıl lig erken başlayacak. Sezon planlanmasına hemen geçilmesi gerekiyor. Transfer için geç kaldık diyebilirim. Sanırım hemen kararlar alınmalı ve acele edilmeli. Geç kalıyoruz çünkü...”

“Taraftar grupları birleşirse çok daha iyi olur...”

“Sağ olsunlar; sezon boyunca tüm taraftar gruplarının desteğini aldık. Ufak tefek çatlak sesler, sürtüşmeler oldu ama üstesinden geldik. Mesela, Erzurum maçında, 2-2’lik maçta küfürler yedik ama yine de sağ olsunlar. Üzüldüğüm oldu ama küçük bir grup ve münferit olaylar diye düşündüm hep. O kişileri de grupların dışladığına inanıyorum. Çok iyi 2 ve hatta 3 taraftar grubumuz var. Bu gruplar birleşir ve tek ses olursa çok sevinirim. Ayrı ayrı takıma destek vermektense, birlikte olup destek vermelerinde büyük fayda var.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ilke 10 yıl önce

Hoca iyisin kalmalisin yönetim tecrubesiz bu yüzden geç kalınmış olabilir malesef

Avatar
hakan sancaktaroglu 10 yıl önce

transfer çalışmaları hemen başlamalı hoca haklı gerçekten..

Avatar
Emir 10 yıl önce

Zamanlaması çok önemli olan bir röportaj.Tebrikler Selahattin Bey.

Avatar
M.Akif BIRNİ 10 yıl önce

yönetim bugüne kadar verdiği sözleri tuttu hocada beyan etti. Bu yönetime destek vermeliyiz,ayrıca takipçisi olmalı sözle değil maddi yöndende tüm BAYBURTLULAR olayı sahiplenmeliyiz. BAYBURT POSTASINA TEŞŞEKKÜR EDERİM.

Avatar
Bayburt Kalesi 10 yıl önce

Hoca ile devam diyorum, eksik tarafı çalıştırdığı takımlarla sezonu bitirmemiş, fakat ben öyle düşünmüyorum Bayburt ile et -tırnak gibi oldu , takımın tümünü tanıyor , eksikleri en iyi bilen o ,dere geçerken at değişilmez , asıl yönetim kendini yenilemeli TAKVİYE yapmalı diyorum...

Avatar
BEKİR 10 yıl önce

HOCA NERE HAKLI SENE BAŞINDAN BU YANI 80 TANE SPORCU ALMIŞ PARALARI ÇARÇUR ETTİRMİŞTİR.DOĞRU HEDEF ŞAMPİYONLUK OLDUMU DENİLEN YAPILIYOR HOCA BUNU KÖTÜ KULLANDI VE FİNAL MAÇINIDA SAYIN HOCAM KALDIRAMAMIŞTIR.MAÇ ÖNCESİ YÜZ İFADESİNİ GÖRDÜM.MAÇI SAYIN ABDURAHMAN BEY VE SEYİRCİLER KAZANMIŞTIR SAYIN HOCAM.....HOCALIK KARİYERİNİZE BAKTIM HİÇ LİGİ TAMAMLAMAMIŞ VE BİRDE ELLE TUTULACAK BİR BAŞARI GÖREMEDİM.....

Avatar
ALİ 10 yıl önce

HOCA İŞİNİ ÇOK İYİ BİLİYOR PİYASADA TOPÇU KALMAMIŞ.....ACELEYE GETİRMEYE ÇALIŞIYOR. PİYASA HIRTLAĞINA KADAR TOPÇU DOLU SENİN KADAR BAYBURTLU YÖNETİCİLERDE BİLİYOR.

Avatar
murat yetişen 10 yıl önce

Sıkıntı hala amatör düşündüğümüzden profosyenel olamadık işte bu kafa ve zihniyetle asansör takımdan öteye gidemiyoruz