TODOSK Üyeleri Karadeniz dağlarını dolaşıyor

Merkezi Antalya’da bulunan Toroslar Doğa Sporları Kulübü (TODOSK) üyesi sporcular Gümüşhane’ye geldi. Önceki akşam saatlerinde şehre gelerek Sema Doğan Parkındaki sosyal tesislerin içinde kamp kuran dağcılar, sabah erken saatlerde Gümüşhane’nin eski yerleşim yeri olan Süleymaniye mahallesini gezerek burada kahvaltılarını yaptıktan sonra Karaca Mağarasına gittiler. Dünyanın sayılı damlataş mağaralarından birisi kabul edilen Karaca Mağarası ziyaret eden dağcılarla görüşen Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Gümüşhane’nin doğa sporları açısından oldukça ideal bir şehir olduğunu söyledi. Sporcularla bir süre sohbet eden Başkan Canlı, onlara Gümüşhanede ki tarihi ve doğal güzellikler hakkında bilgi verdikten bundan sonra her yıl daha fazla gruplarla Gümüşhane’ye gelmeleri temennisinde bulundu.

 TODOSK Üyeleri Karadeniz dağlarını dolaşıyor

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Gümüşhane’nin doğa sporları açısından oldukça ideal bir şehir olduğunu söyledi...Merkezi Antalya’da bulunan Toroslar Doğa Sporları Kulübü (TODOSK) üyesi sporcular Gümüşhane’ye geldi. Önceki akşam saatlerinde şehre gelerek Sema Doğan Parkındaki sosyal tesislerin içinde kamp kuran dağcılar, sabah erken saatlerde Gümüşhane’nin eski yerleşim yeri olan Süleymaniye mahallesini gezerek burada kahvaltılarını yaptıktan sonra Karaca Mağarasına gittiler. Dünyanın sayılı damlataş mağaralarından birisi kabul edilen Karaca Mağarası ziyaret eden dağcılarla görüşen Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Gümüşhane’nin doğa sporları açısından oldukça ideal bir şehir olduğunu söyledi. Sporcularla bir süre sohbet eden Başkan Canlı, onlara Gümüşhanede ki tarihi ve doğal güzellikler hakkında bilgi verdikten bundan sonra her yıl daha fazla gruplarla Gümüşhane’ye gelmeleri temennisinde bulundu.

Gezinin rehberi Sıtkı Erdoğan ise TODOSK olarak 46 kişilik ekiple birlikte Yozgat ve Tokat illerini ziyaretin ardından Gümüşhane’ye geldikleri belirterek, genellikle kültür gezileri ve zirve dağcılığı yaptıklarını söyledi.

Erdoğan, gezinin Kültür gezisi olduğunu, gittikleri yerlerdeki tarihi ve kültürel yerleri gezdiklerini fakat dernek olarak dağcılık, günübirlik yürüyüş, kamplı gezi, trekking, kaya tırmanışı, mağara, bisiklet ve kanyon geçişi ekiplerinin de olduğunu belirterek, “Grup olarak genellikle ülke genelinde kültür gezileri, zirve dağcılığı yapıyoruz. Bu kültür gezimiz. Burada arkadaşlarımızın bu bölgeyi tanımasını, daha ekonomik bir şekilde gezmelerini sağlıyoruz. Hepimiz emekli ve dar gelirli memuruz. Gittiğimiz şehirlerde yakın tarihimize ait müzeleri de geziyoruz. Bugüne kadar Almanya, Suriye, Yunanistan, İran’daki yüksek dağlara da gittik. Grubumuzda sigara içen ve kahve alışkanlığı olan arkadaşımız yok.” dedi.

Gümüşhane’nin turdaki dördüncü şehir olduğunu ifade eden Erdoğan, turu 10 gece 12 gündüz olarak Bayburt, Yusufeli, Ardahan, Artvin ve sahil bandındaki şehirlerin tamamını gezerek Çorum Alacahöyük harabeleri ile sonlandıracaklarını da söyledi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.