TKF, Palandöken'de irtibat bürosu açtı

Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) Başkanı Mehmet Erol Yarar, kış ve kayak turizminin Türkiye'ye yaz turizmi kadar döviz kazandırabilecek potansiyele sahip olduğunu söyledi.

TKF, Palandöken'de irtibat bürosu açtı
Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) Başkanı Mehmet Erol Yarar, kış ve kayak turizminin Türkiye'ye yaz turizmi kadar döviz kazandırabilecek potansiyele sahip olduğunu söyledi.

TKF, Erzurum Palandöken dağındaki ilk irtibat bürosu törenle hizmete açıldı. Açılış töreninde konuşan TKF Başkanı Yarar, Türkiye'nin kış turizmi açısından zengin potansiyele sahip olduğunu belirtti. Yarar, ülkede kayak yapılabilir illerin haritasını çıkarttıklarını ifade etti. 48 vilayette kayak yapılabileceğini tesbit ettiklerine değinen Yarar,"Türkiye kış sporları potansileyi bakımından çok zengin. Potansiyelimizi iyi değerlendirebilirsek, yaz turizmi kadar ülkemize döviz kazandırabiliriz. Bunun içinde otellerdeki yatak sayısını arttırmalıyız, alt yapı da iyileştirmeye gidilmeli. Sphorcularımız uluslararası yarışmalarda iyi dereceler elde etmeliki başarı ile ismimiz anılsın." dedi.

Özellişterme İdaresi'nin uhdesindeki tesislerin 'Kayseri Modeli'nde olduğu gibi Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesinin halkın dağla bütünleşmesi anlamına geleceğine de vurgu yapan TKF Başkanı,"Erzurum'un kalkınma modeli olmalı. Kayseri Modeli buna örnek gösterilebilir. Özelleştirme İdaresi'nin tesislere sahip olması yanlış. Bu tesisler Büyükşehir Belediyesi'ne yönlendirilmeli. Tesisler halkla bütünleştirilmeli" diye konuştu.

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak ise Yarar'ın 'Erzurum'da turistik tesislerde yatak sayısı yetersiz' şeklindeki sitemine destek çıkarak,"Erzurum'da kamuya ait misafirhaneler dahi 6 bin yatak var. Bu yatakların 4 bine otellere ait. Bu sayı yetersiz. En az 10 bin yatak kapasitesine Erzurum'un sahip olması gerekiyor." şeklinde konuştu. Vali, şehre kalabalık ailelerin de gelip kayak yapabilmesi için düşük ücretli butik otellerin de hizmete girmesinin gerekliğini sözlerini ekledi.

Haber: Cihan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.