TFF'den ödül beklerken, PFDK'dan ceza geldi

Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor’a kötü tezahürat, saha olayları ve kulüp yöneticisinin akredite edilmediği alanda yer aldığı gerekçesi ile toplam 14 bin TL para cezası verildi.

TFF'den ödül beklerken, PFDK'dan ceza geldi
Bayburt Postası - Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK), merakla beklenen kararları açıklandı. Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor’a kötü tezahürat, saha olayları ve kulüp yöneticisinin akredite edilmediği alanda yer aldığı gerekçesi ile toplam 14 bin TL para cezası verildi.

Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe’yi ağırlayan ve gerek karşılamada gerekse saha içinde konuk takıma karşı taraftarın centilmenlik örneği sergilediği maçın ardından kulübe ceza geldi. Yasak olmasına rağmen taraftarlar tarafından meşalelerin yakıldığı maç öncesi bir minik sporseverin taraftara üçlü çektirdiği gerekçesinin de yer aldığı gözlemci raporuyla PFDK’ya sevk edilen Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor’a 12 bin TL ceza çıktı.

PFDK ayrıca Kulüp Asbaşkanı Hakan Kobal’ın akredite edilmeyen alanda yer aldığı gerekçesiyle de 2 bin TL daha ceza verdi.

İşte TFF tarafından açıklanan PFDK kararları:

“BAYBURT GRUP ÖZEL İDARE GENÇLİK VE SPOR Kulübü'nün 16.12.2014 tarihinde oynanan BAYBURT GRUP ÖZEL İDARE GENÇLİK VE SPOR - FENERBAHÇE A.Ş. Ziraat Türkiye Kupası müsabakasında taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 2 bin TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada BAYBURT GRUP ÖZEL İDARE GENÇLİK VE SPOR Kulübü'nün taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin kupa kategorisinde ev sahibi olduğu müsabakada 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 10 bin TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, cezaların birleştirilmesi suretiyle BAYBURT GRUP ÖZEL İDARE GENÇLİK VE SPOR Kulübü'nün toplam 12 bin TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada BAYBURT GRUP ÖZEL İDARE GENÇLİK VE SPOR Kulübü idarecisi HAKAN KOBAL'ın akredite edilmediği alanda yer almasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren 2 bin TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
HAZAR 9 yıl önce

gördüüüüüüüüüüüüüüüüün sinamadaki filimi