Terim: “Bu seferki hepsinden tesadüf“

EURO 2016 Avrupa Şampiyonası elemeleri A Grubu 3. maçında Türkiye, Letonya ile 1 - 1 berabere kaldı.

Terim: “Bu seferki hepsinden tesadüf“
EURO 2016 Avrupa Şampiyonası elemeleri A Grubu 3. maçında Türkiye, Letonya ile 1 - 1 berabere kaldı. Türkiye, gruptaki ilk puanını alırken, son sırada bulunuyor.

47. dakikada Letonya yarı alanında topla buluşan Bilal Kısa, yaklaşık 30 metreden şutunu çekti. Havada dönen top kaleci Kolinko'nun üzerinden ağlarla buluştu: 0 - 1.

54. dakikada Ozan Tufan'ın rakibini ceza alanında düşürmesi üzerine karşılaşmanın orta hakemi Bobby Madden, penaltı noktasını gösterdi. Penaltı noktasına gelen Sabala, topu ağlara gönderdi: 1 - 1.

64. dakikada Arda Turan'ın kafasıyla ceza alanı içine aşırttığı topu takip eden Adem Büyük, kaleci Kolinko ile karşı karşıya kaldı. Adem'in vuruşunda günün başarılı ismi Kolinko, topu uzaklaştırmayı başardı.

67. dakikada Visnakovs, sağ çizgiden girerek şutunu çekti; ancak kaleci Volkan Babacan, topu göğsüyle çelmeyi başardı.

85. dakikada Bilal'in şık pasında sağ kanattan çizgiye inen Gökhan'ın ortasında topla buluşan Arda Turan'ın kafa vuruşunda top az farkla yandan auta çıktı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca karşılaşma 1 - 1 berabere tamamlandı.

Terim: "Bu seferki hepsinden tesadüf"

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, Letonya ile 1 - 1 berabere kaldıkları maçın ardından skorun tesadüf olduğunu belirterek, "Maçtan sonra 1-1'e bayram ettiklerine göre ne kadar tesadüfi olduğu açık" dedi.

2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda 1-1 tamamlanan Letonya maçının ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Fatih Terim, Letonya ile geçmişte yapılan maçlara atıfta bulunarak, "Bu seferki hepsinden daha tesadüf. Atamadığımız 10 pozisyon var. Penaltıyla beraberliği buldular. Başka türlü gol atamazlardı. İlk yarı kalemize geldiklerini hatırlamıyorum ama futbol böyle bir oyun. Zaman zaman sizi bu durumla karşı karşıya bırakabilir. Zaten sorunun cevabı sahada gizli. Maçtan sonra 1-1'e bayram ettiklerine göre ne kadar tesadüfi olduğu açık" şeklinde konuştu.

A Milli Futbol Takımı'ın bir puanla grubun sonunda yer almasıyla ilgili olarak Fatih Terim, "Böyle bir manzarayı beklemek mümkün değil. Gruplar çekildiğinde grubun sert olduğunu ifade ettim; ama bu manzarayı ne bekledim, ne ümit ettim ne de düşündüm. Ancak seçen benim, oynatan benim, doğal olarak da hata benim. Oyuncularım oynuyor, atıyor, atamıyor veya yiyor. Açıkçası bu durumdan dolayı üzgünüm. Hiç kimsenin beklemediği kadar canımın yandığı da açık. Ben aynı zamanda Türkiye Futbol Federasyonu'nun Türkiye futbol direktörüyüm. Sonuç olarak hem buna hem de Türk futbolunun genel sıkıntılarına çareyi de benim bulmam lazım. Hakikaten bu gece bir başlangıç yapabilirdik. Letonya ile berabere kalmanın özrü yok. Bunu kabullenemem. Bir yanlışımız ve eksiğimiz var" ifadelerini kullandı.

Bu arada milli futbolculardan konuşan olmazken, karşılaşmada omzu üzerine düşen Oğuzhan Özyakup'un kolunun maçtan sonra askıya alındığı görüldü. Milli futbolcunun omuzunda kısmi çıkık bulunduğu kaydedildi.

Haber: Cihan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.