Tek altın madalya gelinimizden geldi

Ukrayna'nın  Nikolav kentinde düzenlenen ve önceki gün sona eren Avrupa Bayanlar Boks Şampiyonası'nda Türkiye, 1 altın, 3 gümüş ve 2 bronz olmak üzere toplam 6 madalya kazandı. Şampiyonada Türkiye'ye tek altın madalyayı, Bayburtlu boksör Önder Şipal’in kendisi gibi boksör olan nişanlısı Gülsüm Tatar kazandırdı. Ukrayna'daki şampiyonanın son gününde ringe çıkan Türk boksörlerden 64 kiloda Gülsüm Tatar, finalde Fransız El Hadrati'yi 8-2 yenerek, altın madalyanın sahibi ve sıkletinde Avrupa şampiyonu oldu. Bir diğer boksörümüz Meryem Aslan ise, 60 kiloda, İrlandalı rakibi Katie Taylor'a 11-9 yenilerek gümüş madalyada kaldı.

Tek altın madalya gelinimizden geldi

Gülsüm TatarUkrayna'nın  Nikolav kentinde düzenlenen ve önceki gün sona eren Avrupa Bayanlar Boks Şampiyonası'nda Türkiye, 1 altın, 3 gümüş ve 2 bronz olmak üzere toplam 6 madalya kazandı. Şampiyonada Türkiye'ye tek altın madalyayı, Bayburtlu boksör Önder Şipal’in kendisi gibi boksör olan nişanlısı Gülsüm Tatar kazandırdı. Ukrayna'daki şampiyonanın son gününde ringe çıkan Türk boksörlerden 64 kiloda Gülsüm Tatar, finalde Fransız El Hadrati'yi 8-2 yenerek, altın madalyanın sahibi ve sıkletinde Avrupa şampiyonu oldu. Bir diğer boksörümüz Meryem Aslan ise, 60 kiloda, İrlandalı rakibi Katie Taylor'a 11-9 yenilerek gümüş madalyada kaldı.

Tek altın madalya gelinimizden geldi...81 kiloda mücadele eden Selma Yağcı, Rumen rakibi Turcin Luminita'ya 2-1 ve + 81 kiloda ringe çıkan Şemsi Yaralı da Rus Torlopova Nadezhda'ya doktor kararıyla yenilerek gümüş madalya alan diğer Türk boksörlerimiz oldu. 51 kiloda mücadele eden bir diğer boksörümüz Sümeyra Yazıcı ve 57 kiloda Nagehan Gül ise sıkletlerinde bronz madalya kazandı.

Gülsüm Tatar’a ülkemize yaşattırdığı gururdan ve başarısından dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.