Takımımız yoksa hakemimiz var!

Bayburt Postası - Profesyonel  futbol liglerinde takımı olmayan iller arasında yer alan Bayburt Bölgesi hakemlerinden Murat Türkoğlu, profesyonel lig hakemliğine yükseldi. Merkez Hakem Kurulu (MHK), profesyonel liglerde görev alacak yeni hakemleri belirledi. 2012 – 2013 sezonunda görev alacak isimler arasında, Bayburt Bölgesi hakemlerinden Murat Türkoğlu da yer aldı. 2005 yılında üniversite eğitimini sürdürdüğü Trabzon’da futbol hakemliğine başlayan ve bölgesel maçlarda görev alan Murat Türkoğlu, MHK tarafından bu yıl yapılan seçmelerde ulusal hakemliğe layık görüldü.

Takımımız yoksa hakemimiz var!

Profesyonel futbol liglerinde takımı olmayan iller arasında yer alan Bayburt Bölgesi hakemlerinden Murat Türkoğlu, profesyonel lig hakemliğine yükseldi...Bayburt Postası - Profesyonel  futbol liglerinde takımı olmayan iller arasında yer alan Bayburt Bölgesi hakemlerinden Murat Türkoğlu, profesyonel lig hakemliğine yükseldi. Merkez Hakem Kurulu (MHK), profesyonel liglerde görev alacak yeni hakemleri belirledi. 2012 – 2013 sezonunda görev alacak isimler arasında, Bayburt Bölgesi hakemlerinden Murat Türkoğlu da yer aldı. 2005 yılında üniversite eğitimini sürdürdüğü Trabzon’da futbol hakemliğine başlayan ve bölgesel maçlarda görev alan Murat Türkoğlu, MHK tarafından bu yıl yapılan seçmelerde ulusal hakemliğe layık görüldü.

3 yıl süreyle Trabzon Bölgesi hakemleri arasında amatör liglerde maç yöneten Türkoğlu, 2008 yılından bu yana ise Bayburt Bölgesi hakemi olarak görev yapıyor.

2 yıldır BAL Ligi müsabakalarında yönettiği tüm maçlardan yüksek puan alarak ayrılan Türkoğlu, başarısını profesyonel lig hakemliği ile taçlandırdı.

Geçen sezon UEFA kapsamında hazırlanan CORE programında MHK üyesi Turgay Güdü tarafından en iyi 8 hakem arasında yer alarak İstanbul’da seminerlere giden Türkoğlu, bundan böyle Spor Toto 3. lig ve 2. ligde düdük çalacak.

Süper Lig yolunda...

Başarı grafiğine bağlı olarak Banka Asya 1. Lig ve Süper Lig maçlarında da görev alma şansını elinde bulunduran genç hakem Türkoğlu, yakalamış olduğu başarının sevincini yaşıyor.

Konuyla ilgili Bayburt Postası’na bir açıklamada bulunan Murat Türkoğlu, bölgesel düzeydeki başarısını profesyonel liglerde de sürdürmek istediğini söyledi.

Türkoğlu, “Çocukluğumdan beri profesyonel futbol camiası içerisinde bulundum, futbolu ve sporu sevmemde merhum babamın büyük emekleri vardır. Bu yıl yükselmeler olacaktı ve maç sayısı, maç zorluk ortalaması, eğitim durumu, fizik, maç not ortalaması ve yabancı dil şartlarından bölgede ortalamalar çıkartıldı ve mülakata çağırıldım. Bu sürecin sonucunda ulusal hakemliğe layık görüldüm. Üzerimde emeği bulunan herkese yürekten teşekkür ediyorum. İnşallah beni bu göreve layık görenleri de, üzerimde emeği bulunanları da utandırmayıp, bölgesel ligdeki başarımı ulusala taşıyacağım” dedi.

Murat Türkoğlu kimdir?

1985 yılında Bayburt’ta doğdu. İlköğrenimi Bayburt’un Cumhuriyet İlköğretim Okulu ve Bayburt İlköğretim Okulu'nda tamamladı. Ortaöğretimini Bayburt Anadolu Öğretmen Lisesi'nde tamamlayan Türkoğlu, 2003 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümünü kazandı. 

2007 yılında mezun olduğu aynı üniversitenin Eğitim Bilimleri Enstitüsü Tarih Öğretmenliği Yüksek Lisans programını kazandı ve 2011 yılında başarı ile bitirdi. 2005 yılından itibaren futbol hakemliği yapan Türkoğlu, 2008 yılından bugüne kadar da Bayburt Bölgesi hakemi olarak görevine devam etti. Merkez Hakem Kurulu tarafından bu yıl yapılan seçmelerde ulusal hakemliğe layık görülen Türkoğlu, Spor Toto 3. lig ve 2. Lig maçlarında görev almaya hak kazandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.