Spordan “bi haber” Bayburt

Bayburt Postası - Türkiye'de yer alan 81 ilden 19'unun, profesyonel futbol, basketbol, voleybol ve hentbol liglerinde temsilcileri bulunmuyor. Bu 19 ilden biri de Bayburt… Türkiye'de öne çıkan 4 takım sporunda Ağrı, Bitlis, Burdur, Erzincan, Hakkari, Muş, Nevşehir, Niğde, Sinop, Tunceli, Aksaray, Bayburt, Karaman, Şırnak, Bartın, Ardahan, Iğdır, Kilis ve Osmaniye illerinin profesyonel liglerde takımlarının yer almaması dikkat çekiyor. ''Spor fakiri'' illerin bölgeler dağılımında Doğu Anadolu ve İç Anadolu bölgeleri başı çekiyor. Profesyonel futbolun yanı sıra voleybol, basketbol ve hentbol liglerinde takımı bulunmayan 19 ilden 8'i Doğu Anadolu Bölgesi'nde, 4'ü İç Anadolu Bölgesi'nde, 3'ü Karadeniz Bölgesi'nde, 2'şer şehir de Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yer alıyor.

Spordan “bi haber” Bayburt

Spordan “bi haber” Bayburt...Bayburt Postası - Türkiye'de yer alan 81 ilden 19'unun, profesyonel futbol, basketbol, voleybol ve hentbol liglerinde temsilcileri bulunmuyor. Bu 19 ilden biri de Bayburt… Türkiye'de öne çıkan 4 takım sporunda Ağrı, Bitlis, Burdur, Erzincan, Hakkari, Muş, Nevşehir, Niğde, Sinop, Tunceli, Aksaray, Bayburt, Karaman, Şırnak, Bartın, Ardahan, Iğdır, Kilis ve Osmaniye illerinin profesyonel liglerde takımlarının yer almaması dikkat çekiyor. ''Spor fakiri'' illerin bölgeler dağılımında Doğu Anadolu ve İç Anadolu bölgeleri başı çekiyor. Profesyonel futbolun yanı sıra voleybol, basketbol ve hentbol liglerinde takımı bulunmayan 19 ilden 8'i Doğu Anadolu Bölgesi'nde, 4'ü İç Anadolu Bölgesi'nde, 3'ü Karadeniz Bölgesi'nde, 2'şer şehir de Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yer alıyor.

Doğu Anadolu Bölgesi illerinden Ağrı, Bitlis, Erzincan, Hakkari, Muş, Tunceli, Ardahan ve Iğdır'ın profesyonel futbol liglerinin yanı sıra basketbol, voleybol ve hentbol liglerinde hiçbir temsilcisi bulunmuyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden Şırnak ve Kilis illerinden de bu 4 sporunda temsilci yer almıyor. Türkiye'nin yüzölçümü bakımından en küçük bölgesinde, Gaziantep ve Diyarbakır illeri futbolun en üst liginde boy gösteriyor.

Bölgenin diğer kentlerinden Adıyaman, Siirt, Batman, Şanlıurfa, Gaziantep, Mardin ve Diyarbakır'ın ise futbolun çeşitli liglerinde profesyonel takımları bulunuyor

Akdeniz Bölgesi'nde Burdur ve Osmaniye, Karadeniz Bölgesi'nden ilimiz Bayburt, Bartın ile Sinop illerinde 4 takım sporunun hiçbirinde profesyonel bir takım yer almıyor.

İç Anadolu Bölgesi illerinden Karaman, Nevşehir, Niğde ve Aksaray'ın da, basketbol, futbol, hentbol,ve voleybolun profesyonel liglerinde temsil edeceği bir takım bulunmuyor.
 
Ağrı, önde gelen 4 spor branşının profesyonel liglerinde takımı olmayan iller arasında en fazla nüfusa sahip il durumunda bulunuyor.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.