Spor Toto ve Bayburtspor'a ağır fatura!

1987 yazı, ‘TFF tarihinin en sıkıntılı yeni sezon öncesi’ dönemiydi...

Spor Toto ve Bayburtspor'a ağır fatura!
Bayburt Postası / Arşiv - 1987 yazını, ‘TFF tarihinin en sıkıntılı yeni sezon öncesi’ dönemine çeviren Bayburtspor’un, şartlı olarak 2. Lig’e alındığı kamuoyuna duyuruldu. Liglerin başlamasına çok az bir süre kala TFF tarafından alınan bu karar, Bayburt’ta şampiyonluk havasında kutlandı.

Taraftarların sokaklarda sabahlara kadar kutlama yaptığı günlerde, bir kazanım olarak görülen tüm bu süreç, aslında Bayburtspor’un baştan ve tamamen kaybeden bir takım olacağı anlamına geliyordu. Çünkü, Bayburtspor tekrar 2. Lig’de kalmayı başarmıştı ama diğer yandan bir sonraki sezon için küme düşmeye doğru giden sürecin de önü açılmıştı!

Yeni sezona yeni yönetimle giren Bayburtspor’da her şey henüz yeniden başlarken, tüm kulüplerin sezon hazırlıkları ise çoktan tamamlanmıştı! Kulüp Başkanı Ali Rıza Aydoğdu’nun o günlerde Cumhuriyet ve Milliyet gibi ulusal yayın yapan gazetelerin yanı sıra Bayburt Postası’nda da yayımlanan şu benzer ifadeleri her şeyi özetliyordu:

"Mahkeme kararıyla tekrar 2. Lig'de kaldık ama biz hazırlıklarımızı Federasyon'un daha önceki kararı doğrultusunda 3. Lig için yaptık. Hiçbir ciddi transfer girişiminde bulunmadık. Transfer döneminde 15-20 milyon liraya alabileceğimiz futbolcuları şimdi o paraya ancak kiralayabileceğiz. Toplamda zararımız 200 milyon lira civarında olmuştur"

Futbolun sponsoru da darbe yedi!


TFF’nin kararına göre, 1987-1988 futbol sezonunun 1. Lig statüsü beklendiği gibi aynı şekilde yeniden yürürlüğe konulurken, 2. Lig ve 3. Lig statüsü de yeni baştan şekillenecekti. Çünkü iptal edilen ligler statüsüne göre Bayburtspor, 3. Lig 1. Grup'ta görünüyordu. 2. Lig ve 3. Lig fikstürlerinin yeniden belirlenmesi Bayburtspor gibi Spor Toto Teşkilatı’nı da zarara uğrattı.

Daha önce TFF tarafından yayımlanan ligler statüsüne göre hazırlık yapıldığını açıklayan dönemin Spor Toto Teşkilat Müdürü Erdenay Oflas, Bayburtspor yönetiminin de istediği gibi liglerin 2 hafta ertelenmesi talebine yanıt bulamayınca “TFF, Bayburtspor’u tekrar 2. Lig’e aldıktan sonra ligleri 2 hafta erteleyebilirdi” şeklinde açıklamada bulunarak, teşkilatın 500 milyon lira zarara uğradığını dile getirmişti. Böylece davayı kazanmasına rağmen Bayburtspor ile birlikte futbolun sponsoru da durduk yerde darbe yemişti.

Bu arada, 1987 yılında hem Bayburtspor, hem de Spor Toto'nun uğradığı bu maddi zararın boyutunu anlamak için o yıl Milli Piyango'dan verilen büyük ikramiye bedeline bakmak gerekirse, tutar 2 milyar TL idi!


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.