Şipal, Kenyalı rakibine hazırlanıyor

Milli gururumuz profesyonel kariyerinde emin adımlarla ilerliyor.

Şipal, Kenyalı rakibine hazırlanıyor
Bayburt Postası - Milli gururumuz profesyonel kariyerinde emin adımlarla ilerliyor. AIBA’nın (Dünya Boks Birliği) bu yıl uygulamaya koyduğu AIBA Pro Boxing turnuvasının ilk maçında Litvanyalı rakibini geçerek ikinci tura yükselen Şipal, Kenyalı rakibi Rayton Okwiri ile çıkacağı maçın hazırlıklarını sürdürüyor.  69 kiloda dünyanın en iyi 8 boksörü arasına seçilen Şipal, turnuvayı birinci tamamlaması halinde olimpiyatlara doğrudan katılma hakkını da kazanacak. 


1 maçta 2 rakip değişti

28 Kasım 2014 tarihinde Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de ringe çıkacak olan Onur Şipal, Trabzonlu Milli Boksör Yakup Şener ile hazırlık maçına çıktı. Üç rauntlu amatör maçların aksine 6 raunt üzerinden oynanan maçın dördüncü raundunda yorulan Şener’in yerine 56 kiloda Bayburtlu milli boksör Murat Temur devam etti. 

Şipal: “İyi çalışıyoruz”

Antreman maçının ardından Bayburt Postası’na açıklamada bulunan Şipal, antrenörü Seyfullah Dumlupınar ile birlikte çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü belirterek, “İyi çalışıyoruz. AIBA Pro Boxing turnuvasında ilk turu geçtik. İnşallah Bakü’deki ikinci maçımızda da Türk Bayrağını dalgalandıracağız. Hedefim turnuvayı şampiyon bitirip olimpiyatlara katılmak. Bunun için durmadan çalışacağız” dedi.  

Dumlupınar: “Onur Şipal bir markadır”

Bir çok Bayburtlu genci olduğu gibi Onur Şipal’i de Türk Boksuna armağan eden Türk Milli Takım Antrenörü Seyfullah Dumlupınar ise, “Onur Şipal bir markadır. Profesyonel ligde daha yeni ve çok iyi başarılara imza atacağına inanıyorum. 69 kiloda dünyada 8 sporcu arasına girmesi onun kalitesini gösteriyor. İnşallah turnuvada şampiyon olup Rio olimpiyatlarının vizesini alacağız” şeklinde konuştu.  

AIBA Pro Boxing

Her siklette 8 boksörün katılabildiği uluslar arası organizasyona 75 kiloda Adem Kılıçcı ile birlikte 69 kiloda katılan Onur Şipal ülkemizi temsil eden iki sporcudan biri.

Birinci olan sporcu olimpiyatlara gidecek

Toplam dört tur üzerinden yapılan turnuvayı ilk sırada tamamlayacak sporcu, olimpiyatlara katılmaya hak kazanacak. 2. tur müsabakasını 28 Kasım’da Bakü’de yapacak olan Şipal, Aralık ve Ocak ayı içerisinde yapacağı maçlarla turnuvayı tamamlamış olacak. 

NTV Spor naklen yayın

Öte yandan her sikletin farklı ülkelerde ringe çıktığı turnuvada 69 kilo müsabakalarına Azerbaycan ev sahipliği yapacak. Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de 28 Kasım 2014 tarihinde Kenyalı boksör Rayton Okwiri ile ikinci tur mücadelesi için ringe çıkacak olan Onur Şipal’in maçını NTV Spor naklen yayınlayacak.    

   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Musa Durgut 9 yıl önce

Bileyine yüreyine sağlık aslan hemşerim