Şipal'in o isteğine AIBA'dan ret!

Milli gururumuz Onur Şipal, 19 Eylül’de hayatının en önemli maçına çıkıyor.

Şipal'in o isteğine AIBA'dan ret!
Bayburt Postası - Milli gururumuz Onur Şipal, 19 Eylül’de hayatının en önemli maçına çıkıyor. 2014 yılında AIBA Pro Boxing turnuvasının 69 kiloda şampiyonu olan Onur Şipal, 2015 yılı 69 kilonun şampiyonu Rus Boksör Andrei Zamkovoi ile unvan maçına çıkacak.

Dünya televizyonlarının da naklen yayınlayacağı unvan maçının memleketi Bayburt’ta yapılmasını isteyen Onur Şipal’in bu isteği AIBA tarafından reddedildi. Bayburt’un bu önemli karşılaşmaya ev sahipliği yapmasının önündeki engel ise spor salonu. AIBA’nın spor salonu için yetersiz raporu vermesinin ardından Türkiye Boks Federasyonu karşılaşmanın Erzurum’da yapılması yönünde karar aldı. Buna göre Onur Şipal 19 Eylül 2015 tarihinde Erzurum’da 69 kilonun en iyisini belirleyecek olan unvan maçına çıkacak.


Akagündüz: “Salon engeline takıldık”

Şipal’in antrenmanlarını yakından takip eden Bayburt Boks İl Temsilcisi Ertuğrul Akagündüz, unvan maçının Bayburt’ta yapılması için çok çaba sarf ettiklerini fakat salon engeline takıldıklarını kaydetti.

Bayburt’ta spor salonun yetersiz olmasından dolayı Erzurum’u tercih ettiklerini söyleyen Akagündüz, “Spor salonumuz uygun değil diye maç Erzurum’a alındı. Dünyanın birçok ülkesinde aynı anda naklen verilecek. İnşallah Onur bu maçı alarak unvanını koruyacak” dedi.

Bayburt bu maçı kaçırmamalı!

Erzurum’da yapılacak maç için tüm kurumlarla görüşmeler yaptıklarını ve vatandaşları bu maçta Onur’a destek vermeleri için Erzurum’da görmek istediklerini söyleyen Akagündüz, “Sporseverleri Erzurum’a götürmek için kurumlarla görüşerek araç ayarlamaya çalışıyoruz. Bayburtluların bu çok önemli maçı izlemesini istiyoruz. İnşallah seyircilerimizin de desteğiyle Erzurum’da güzel bir Bayburt akşamına imza atarak, Onur’umuza destek çıkacağız” diye konuştu.

Fotoğraflar: Engin Kaban / Haber: Murat Okutmuş 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.