Şampiyon, Rio vizesini aldı!

Bayburtlu gururumuz milli boksör Onur Şipal, tarihi bir başarıya imza attı.

Şampiyon, Rio vizesini aldı!
Bayburt Postası - Bayburtlu gururumuz milli boksör Onur Şipal, tarihi bir başarıya imza attı. Uluslararası Boks Birliği'nin (AIBA) düzenlediği profesyonel boks turnuvasında, 4'te 4 yapan Fenerbahçe kulübünün milli sporcusu 69 kilonun şampiyonu oldu ve 2016 Rio Olimpiyatları'na katılma hakkı elde etti.

Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'de oynanan dördüncü ayak maçlarında en son ringe çıkan Şipal , dünyanın en iyi 8 boksörünün yer aldığı 69 kilonun ilk maçında Litvanyalı Eimantas Stanionis'i, ikinci maçında Kenyalı Rayton Nduku Okwiri'yi, üçüncü maçında da Ukraynalı Denys Lazarev'i geçerek finale çıktı. Şipal, finalde Kenyalı rakibi Rayton Nduku Okwiri’yle yeniden karşılaştı.

Turnuvanın ikinci ayağında 6-0 gibi net bir skorla devirdiği rakibini bir kez daha geçen milli sporcu olimpiyat vizesini aldı. 8 raunt üzerinden oynanan maçta rakibini 6-2'lik skorla geçen Şipal, 69 kiloda turnuvanın en iyi boksörü olarak altın kemerin de sahibi oldu.

Sevincini eşi, kardeşi ve hocasıyla kutladı


Ringe üzerinde sponsoru Bayburt Grup yazılı sarı siyah Bayburtspor forması ile çıkan Şipal, maçın ardından sevincini eşi Seda Şipal, abisi milli sporcu Önder Şipal ve hocası Seyfullah Dumlupınar'la paylaştı.

Ringte sevdikleriyle şampiyonluğunu kutlayan Şipal, "Olimpiyat vizesini Bayburt'umuza ve Türkiye'ye getirdiğimiz için mutluyum. Yeni hedefimiz olimpiyatlarda madalya almak" dedi. 

Rio'da madalya peşinde

Daha önce 2008 Pekin Olimpiyatları’na katılan ve madalya alamadan dönen milli sporcu bu defa Rio Olimpiyatları’nda altın madalyayı hedefliyor. Avrupa Şampiyonluğu ve Dünya İkinciliği derecelerinin ardından Türkiye’de hiç yenilgisi bulunmayan Şipal, kariyerine olimpiyat derecesini de eklemek istiyor.

Önder Şipal gözyaşlarını tutamadı

Öte yandan Onur Şipal’in, turnuvada olimpiyat vizesini aldığı aynı gün kardeşi Önder Şipal de, ringe çıktı. Avustralyalı bir sporcunun turnuva devam ederken sakatlanması sonucu AIBA tarafından turnuvaya çağrılan Önder Şipal, Macar boksör Kate Gyula ile çıktığı klasman maçında rakibini mağlup etti. Önder Şipal, maçı 6-0 sayı ile kazandı.

Kazandığı maç sonrası fazla sevinmeyen ve Onur'un karşılaşmasında daha çok heyecanlı olduğu gözlenen milli sporcu, kardeşinin elde ettiği tarihi başarının ardından gözyaşlarına hakim olamadı. Maç sonu kardeşinin sevincine ortak olan ağabey Şipal'in gözyaşlarını tutamadığı anlar karşılaşmayı canlı yayınlayan TV ekranlarından da yansıdı. O anın görüntülerini sosyal medyadan takipçileriyle paylaşmayı ihmal etmeyen milli sporcu, paylaşımında, "İşte herşey bu an içindi" dedi. 

Kardeşinin zafer gecesinde karşılaşmaların ardından açıklama yapan ağabey Şipal, ulusal basına da yansıyan konuşmasında, “Açılışı ben yaptım, kapanışı kardeşim yaptı. Kardeşim Rio'ya gidecek. Ben de Bakü 2015 Avrupa Oyunları'na katılacağım. Bu bir başlangıçtı. Başarılarımız bundan sonra da devam edecek” dedi.

Bakan Kılıç'tan tebrik mesajı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, milli sporcu Onur Şipal’i tarihi başarısından dolayı tebrik etti. Bakan Kılıç, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’na katılmaya hak kazanan milli sporcu Onur Şipal için yayınladığı mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Boks branşında Adem Kılıçcı’nın elde ettiği başarının hemen ardından Milli boksörümüz Onur Şipal de 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’na katılmaya hakkı kazandı. En önemli spor organizasyonlarından biri olan Olimpiyat Oyunları’nda ülkemizi temsil edecek olan Onur Şipal’i tebrik ediyor ve Milli sporcumuza şimdiden başarılar diliyorum” dedi.


*


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
arif köprücü 9 yıl önce

Tebrikler teşekkürlerr

Avatar
murat hakkıbil 9 yıl önce

bayburt siyasileride başarılı olursa,bayburt hak ettiği noktaya gelir,şipala tşk,ler

Avatar
ertuğrul haşlak 9 yıl önce

cumhuriyet tarihinde Bayburt böyle bir başarıya imza atmamıştı hep beraber biz bu evlatlarımıza sahip çıkalım, çıkalım ki onur ve önderin açmış olduğu bu yoldan yeni sporcular yetişsin bu başarıda emeği geçen başta hocaları sehfullah dumlupınar hocamız olmak üzere onların anne ve babalarına şükranlarımı sunuyorum onur ve önderin gözlerinden öpüyor başarılarının devamını diliyorum.

Misafir Avatar
bık bık 8 yıl önce @ertuğrul haşlak

sen ne biliyorsun böyle başarıya imza atılmadığını. uydurma.

Beğenmedim! (0)